hej

Startsida Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Hur mycket startkapital minst?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102721
    biox
    Deltagare

    Hejsan!

    Tänkte fråga er med erfarenhet, ca hur mycket måste man gå in med i startkapital för att kunna ösa på ordentligt och utvecklas snabbt som e-butik. Självklart så skiljer det sig beroende på vad man säljer osv. Men uppskattningsvis vad behöver man gå in med i startkapital minst?

    #178489
    FredrikGust
    Deltagare

    Väldigt svårt att svara på, beror enormt mycket på marginaler, efterfrågan, konkurrenssituation, säsongsberoenden, om du ska ha eget lager etc.

    Gör en budget på verksamt.se så får du en grunduppfattning genom att svara på deras frågor.

    Tumregeln är annars generellt gällande: ta i så mycket du rimligen tror kommer behövas och miltiplicera den siffran med 3,14.

    Ska du leva på det från dag 1 och ta ut lön bör du räkna med att det tar minst 12 månader för verksamheten att visa svarta siffror.

    Marknadsföring kostar jättemycket pengar. Utan att synas – inget sälj.

    Personligen skulle jag inte dra igång något jag skulle kunna leva på (eget lager) med mindre än 1,2 miljoner men då är jag nog lite skadad av att ha sett allt för många nå nästan ända fram. Finns säker de som lyckats med bara några hundratusen om man hittar rätt målgrupp och försäljningskanaler direkt. Goda marginaler och sälj via tex Fyndiq/Tradera kräver inte riktigt lika mycket marknadsföring.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.