hej

Startsida Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Importera varor från USA

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99545
    Hensh
    Deltagare

    Hej,

    Det är så att jag ska beställa varor från en amerikansk leverantör för att sälja i min webbutik. Det är första gången jag beställer från andra sidan Atlanten så jag har lite funderingar som jag hoppas kunna få svar på, så jag vet lite vad som kan förväntas.

    Jag vill gärna veta hur det går till med allt som rör ämnet, alltså tull, skatter och andra eventuella avgifter. Även hur man genomför alla betalningar etc.

    Leverantören vill att jag skall ge honom mina kreditkortsuppgifter för att de skall kunna dra av en betalning. Har ni varit med om detta? I mina öron låter det som en skum grej, som får mig att vilja backa lite. Kan dock tillägga att leverantören är ett seriöst klädesmärke. De ville att jag skulle ange mina kortuppgifter på ordersedeln.

    Hjälp mottages tacksamt!

    #158953
    Hank Rarden
    Deltagare

    Jag har också uppgett kreditkortsnummer till leverantör i USA. Har för mig att det är ganska vanligt även mot konsumenter när man bokar/beställer på distans. Senast jag var i USA (många år sedan, kan ha ändrats) så fick man göra det för hotell/resebokningar, taxibeställningar etc.

    #158955
    danielandersson
    Deltagare

    Att lämna ut kortnummer i USA (och många andra länder också) är inget konstigt (tyvärr).

    Tull? Tullverket är mycket hjälpsamma, slå dem en signal: 0771-520 520

    #159041
    VATadviser
    Deltagare

    Jag lämnar också kreditkortsuppgifter till min leverantör i USA samt mitt kundnummer till UPS. Sedan bokar han transporten och använder det numret. När transporten kommer till Sverige så ordnar transportören med moms och tull och skickar sedan en faktura till mig på hela kalaset.

    Du behöver alltså egentligen inte tänka på det alls under förtusättning att du har gett din transportör i uppdrag att hantera det.

    #159206
    Hensh
    Deltagare

    Tack för era svar!

    Jag ringde upp Tullverket och fick de svar jag sökte! :)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.