hej

Startsida Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel "Jag" eller "vi"

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102541
    LillyDesign
    Deltagare

    Funderar på hur jag skall formulera mig. Eftersom det bara är jag som driver butiken så är det givetvis även jag som kommer att hålla i kontakt/kundservicedelen. Men… ”Jag svarar på alla mail inom 24 timmar” låter inte lika bra som ”Vi svarar…”. Liksom ”Om oss” låter bättre än ”Om mig” när det kommer till företagsinfo…

    Hur gör ni andra ensamföretagare?

    #177733
    Dan
    Deltagare

    Det är en smaksak, ibland är det en bra sak att trycka på det personliga i butiken speciellt om man säljer hantverksprodukter som man tillverkar själv som konstnär eller designer.

    Men i det stora spelar det ingen roll. Jag förespråkar att tilltalet och tonaliteten på hemsidan ska vara okonstlat och motsvara din egen personlighet och så du skulle prata mot kunder i en fysisk butik när du inte är bakom en ”skyddande” hemsida.

    #177740
    LillyDesign
    Deltagare

    Tack för bra synpunkter! :) Jag har ju drivit fysisk butik inom en stor kedja i snart sju år, så jag har inhamrat i ryggmärgen att säga ”vi” och ”vara professionell”. Ska fundera lite kring detta… jag vill ju ändå förmedla en känsla av seriositet. Får helt enkelt skriva några provtexter!

    Tack än en gång!

    #180596
    MagnusP
    Deltagare

    Jag tycker vi är det bästa i affärssammanhang. Jag har själv brottats med problemet, fast inte i en E-handel och testat de båda varianterna. Jag konsultar inom försäljning, men använder ibland underkonsulter, varför jag tycker ”vi” är relevant. Och det är ju också så att även om du är ett enmansföretag, så har du ju ett nätverk som stöttar dig? Revisorer, rådgivare, webbhosting, leverantörer etc. Så ett företag är alltid ett vi (nästan).

    Enda gången ”jag” kan vara aktuellt är om du vill sälja in din egen person och inte ett separat varumärke. Är du t.ex. designer, artist etc, så är det förstås ”jag” som gäller.

    Tycker jag i alla fall! ;-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.