hej

Startsida Forum E-handelsforumet Betalsystem Komplettering Faktura

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97761
    Chrisse83
    Deltagare

    Hej!

    Nu har vi faktura som betalalternativ och efterkrav (DHL). Vi vill nu expandera med betalningsalternativ där man kan beta med kort (visa, mastercard) eller via bank.

    Det jag undrar nu är vilket är ett bra, billigt alternativ. Har tittat lite på DIBS men med dem måste man ju bli uppringd för att få veta några priser osv.

    Tittat lite på Payer.se och det verkar ju okey. Kollade även i andra tråden betalsystem, men det blev så mycket prat om annat och inte något konkret i mitt tycke iaf.

    Mvh Chrisse83

    #140922
    fotofyndet
    Deltagare

    Många tycker att Payson är bra att starta med, inga fasta avgifter och tillgång till pengarna direkt. Man betalar 3:-+3% i avgift och har tillgång till kort och direktbetalning.

    Ska vi gå in på teknik så ska du försöka använda dig av Paysons gamla API, det är bättre.

    #140924
    Chrisse83
    Deltagare

    Ah okey. Vet du av nån butik som använder payson till bankbetalningar och kort (visa osv) ?

    #140925
    fotofyndet
    Deltagare

    Ja vi gör det bland annat, http://www.fotofyndet.se. Även Parvelito här på forumet, Parvelito har det.

    #140926
    iesus
    Deltagare

    Jag håller med fotofyndet, Det är absolut en bra start

    Men det blir dyrt att hålla på med i längden, paypal är motsvarigheten om du har många utländska kunder, om man har handlat på ebay har redan ett konto hos dem. Andra kan välja att betala utan att ha ett konto.

    Jag rekomenderar att när du har testat runt lite och ser att det är en andel som väljer det att du skaffat ett eget betallösenavtal och går på någon av de vanliga stora Dibs, samport etc. Ofta får du tillgång till ”direktbetala med bank” också. Det blir mycket billigare om du har stora volymer.

    #140928
    Chrisse83
    Deltagare

    Ja kanske borde berätta hur stora volymer och vart jag riktar mig. Säljer främst i sverige. Kanske 1 utomlands vart tredje år om man säger så.

    Sen är det väll 3köp/dag. Så tror inte det räknas som stor volym. Skulle dibs vara billigare? Fast det är mer avancerat då? Fördelen med Payson verkar mest vara att det är enkelt att komma igång?

    #140929
    fotofyndet
    Deltagare

    Jag kan inte det där på mina fem fingrar, men jag har svårt att tro att du kan räkna hem nån fast kostnad alls om det är runt 3 köp/dag. Kör med Payson tills du kan räkna hem nåt annat är mitt tips. Det räcker ju inte med Dibs (än iaf) utan du måste även ha en inlösare.

    #140931
    Chrisse83
    Deltagare

    Okey. Så med DIBS t.ex. behöver man inlöseavtal hos en bank? Fast det behöver man inte på payson vad jag förstår?

    Ett inlösenavtal går på ca 400kr med nordea om man tittar på Jämför kortbetalning, betalväxlar, inlösenavtal och kreditkortsbetalning för e-handel ?

    #140937
    iesus
    Deltagare

    Well… payson och paypal är s.k. E-plånböcker, de kommer att försöka övertyga dina kunderi den mån det går att bli medlemmar och använda deras tjänster, det är ganska dyr transaktionsavgift och det är inte sällan det är omkostnader (om inte annat valutaförändringar) för att flytta pengarna till ditt konto.

    Ett eget kortinlösen som ditt företag har är mer flexibelt, du kan själv designa betalsidan i större utsträckning, du får in pengarna direkt dagen efter köpet på ditt bankgiro/konto och kostnaden per transaktion är lägre.

    Volymerna ökar ju också när man har en ”riktig” kortinlösen den blir ju mer integrerad i sajten, det är lite som en säkerhetsstämpel att man blivit godkännd av banken att få ett inlösen och är man bluff-företag blir man av med det rätt omgående. Så det är en trygghetskänsla och då är det fler som väljer den.

    3/d är nog inte tillräckligt för att tjäna på det än, med ett inlösenavtal så har du fasta årskostnader + en lägre avgift per köp så är det stort antal order eller väldigt stora ordervärden så tjänar du på det

    Som sagt kör igång med payson eller paypal direkt och se vart det leder, märker du att många betalar med kort och du börjar få upp försäljningen så kan du ta den diskussionen med banken =).

    #140939
    iesus
    Deltagare

    @Chrisse83 39723 wrote:

    Okey. Så med DIBS t.ex. behöver man inlöseavtal hos en bank? Fast det behöver man inte på payson vad jag förstår?

    Ett inlösenavtal går på ca 400kr med nordea om man tittar på Jämför kortbetalning, betalväxlar, inlösenavtal och kreditkortsbetalning för e-handel ?

    Du behöver förrutom själva inlösenavtalet ett avtal med en betalväxel som dibs eller samport den har en årlig kostnad, en transaktionsavgift och ibland en minimidebitering per månad

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 15 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.