hej

Startsida Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Lagershopping?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96710
    Sniffe
    Deltagare

    Hejsan!
    Vi har ett litet lager i byn vi kommer ifrån. Många kommer hit och vill handla kontant.. Vi har även funderat lite på att ha någon dag öppen så folk utifrån kan komma och handla sina julklappar. Är det någon som har något liknande och hur har ni löst det?

    #129271
    Parvelito
    Deltagare

    Jag har funderat några gånger fram och tillbaka på det där, sedan har jag bestämt mig för att bestämt säga nej. Det är en väldig apparat med att försöka prismärka på hyllorna, sedan skall man ta betalt och ha växel. Lagersaldon skall uppdateras. Det blir en massa prata, riva runt bland produkterna, klämma så att det inte går att sälja som nytt och så kommer kunderna att börja dyka upp när det inte är öppet också. Vintertid, vilket ni har mycket av, drar de in snö och slask så man måste städa mycket. Och så är man bunden till att ha öppet den där tiden, även om det är OS på TV och alla sitter och hejar på Charlotte Kalla.

    Känner ni ingen som har en butik inne i Vilhelmina där ni kan ha en hörna med grejer som de säljer på kommission, och möjlighet att distribuera paket dit med sådant som inte finns i hörnan och som kunderna kan hämta där. Det tror jag kan bli mer lyckat.

    #129321
    Sniffe
    Deltagare

    Vi får kolla i Vilhelmina om vi kan lyckas lösa det! Skulle ju vara det bästa faktiskt!

    #129332
    Plastskivor
    Deltagare

    Problem för mej förut var att det var många som ringde och frågade ”är det ok om jag kommer förbi kl 5?” Men de som hade sagt att de skulle komma kl 5 kom fanimej aldrig kl 5 utan de kom kl 6 dvs mitt i middagen med familjen. Jag har lagret hemma i garaget.

    Jag beslutade då att det är bättre att försöka begränsa detta till en dag i veckan men å andra sidan ha generösa tider den dagen så att folk kan svänga förbi efter jobbet och om de vill vänta ut bilköerna och komma efter kl 19 så går det bra också. Så jag kör torsdagar 10-20. Funkar kanonbra. Då vet ju frugan att hon får fixa middan och underhålla ungarna på torsdagkvällar och så gör jag det annan dag.

    #129336
    precis en san
    Deltagare

    Jag har själv både butik och webshop och har mitt lager i butiken. Jag har stängt från söndag till och med tisdag för att arbeta med webshopen, men det är sällan någon lugn stund. Det knackar på skyltfönstren, på dörren, telefonen ringer och jag försöker göra mig så osynlig som möjligt inne i butiken med de flesta lamporna släckta. Om ytterdörren skulle stå öppen en liten stund är det kört. Visst är det härligt att människor vill komma in och kika, men faktum är att det är en ganska stressig situation. Tyvärr har jag inte råd att ha två olika lokaler, annars hade det kanske varit det bästa för arbetsron.

    #129341
    freddan115
    Deltagare

    Nu när webshoppen växer har vi ett likvärdigt dilemma som dig. Vi har dock öppet alla dagar utom söndag. Ingen specifik dag är webshop dag, men nu får vi snart börja hänga saker i taket för att få plats. Jag har väldigt sällan kunder som vill hämta paketet i butiken. Kanske för att jag har billig frakt hem till deras dörr ändå. Har funderat lite kring det, men snart har vi knappt plats för kunden i butiken då lådor/produkter står i princip överallt. Har inte råd att ha separat lager ännu, men måste definitivt lösa detta i snart. Vill ha kvar min fysiska butik

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.