hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik Posten?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #95524
    Sniffe
    Deltagare

    Suttit och kollat lite på postens sida, om jag klickar i att mitt paket är Mått: 35cm x 25cm x 25cm Vikt: 700 g. Då kommer det kosta 50kr, men om jag bara ökar lite på måttet så kommer det upp att det ska kosta 170kr.

    Hur räknar man ut det där så man inte blir lurad sen när man stå på posten med massa paket och dom räknar om volymen till vikt? För när jag läst andra trådar om posten säger ju alla att det är så dyrt, och då kan ju 50kr inte stämma :)

    Gör dom skillnad om man betalar paketen kontant eller med faktura? (läste en tråd att om man betalar kontant går dom bara på vikt)

    #118599
    Dan
    Deltagare

    Låter som att du fått fram priset för ett brev. Brev volymtaxeras inte, men det gör inte postpaket heller om du är kontantkund, då finns det bara en skrymmandegräns.

    Volymtaxering inträder om du är avtalskund som betalar på faktura.

    Antagligen har du ökat gränserna, så att försändelsen överstiger måttgränserna för brev, och således blivit tvungen att skicka som Postpaket istället för brev och därför kostar det 170kr.

    #118601
    GregerA
    Deltagare

    Saken är väl den att i det billigare fallet så går ditt ”paket” som skrymmande brev, medan i det dyrare fallet så går det som Postpaket.

    ”Det är två helt olika tjänster – det går inte att jämföra” – sagt av en säljare på Posten.

    #118602
    Sniffe
    Deltagare

    Jag klickade i en färdig mall, ”skicka ett par skor”.. Sedan när man ökade lite kom det upp 170kr som du säger. Men måste man som företag vara fakturakund? Räknar dom vikten+skrymmandeavgift på postpaketen eller hur fungerar de?

    Finns det några billiga sätt att skicka med posten? Tycker dom känns bäst att skicka med, brevlådor överallt och många utlämningsställen.

    Tycker att 170kr för ett vanligt paket känns alldeles förmycket för att kunna erbjuda fri frakt osv..

    #118603
    Dan
    Deltagare

    Ja du måste nog vara företag.

    De räknar ut vilket som är dyrast av volym eller verklig vikt och debiterar denna kostnaden.

    170kr betalar du inte som företag eftersom du får dra av momsen. Kika på Pluskontot.se exvis om du vill skicka spårbart paket (DHL), blir inte billigare för en nystartad.

    #118613
    Sniffe
    Deltagare

    Okej, tackar för snabbt svar.. Trodde det gick skicka 35x25x25 paket som ett brev för 40kr som företag.. Hade ju varit suveränt..

    Men om vi säger att jag kommer med ett 35x25x25 paket som väger 1kg, jag är fakturakund och kan skriva ut mina egna fraktsedlar osv. Hur räknar jag ut vad det kommer kosta? Har ju gått in på posten.se sedan företag och sen klickat skickaguiden. Kostnaden inkl. moms:
    50,40 kr
    (40,32 kr exkl. moms)
    Leveranstid:
    inom 3 vardagar

    #118616
    Dan
    Deltagare

    Ja, det går med pluskontot.se och DHL

    Vi har en prisjämförelse här på sidan. Kolla längst upp.

    För att få fram priserna laddar du enklast ned prislistorna som PDF.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.