hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik Postnummerbaserad frakt

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #99899
    MissPenny
    Deltagare

    Hejsan!
    Jag undrar om någon har koll på hur man skulle kunna installera fraktkostnad utefter vilket postnummer man har? Enligt google så hittar jag någon ehandel-leverantör som erbjuder tjänsten men en sådan har jag redan avtal med (och dom erbjuder inte den tjänsten). Någon som känner till?

    #162396
    sanmic
    Deltagare

    Jag har ingen koll på hyrshopparna, men i Magento kan du styra det utan problem med en liten gratismodul.

    Antar att stödet borde finnas i Prestashop och dem flesta hyrshopparna oxå.

    #162412
    MissPenny
    Deltagare

    @sanmic 62932 wrote:

    Jag har ingen koll på hyrshopparna, men i Magento kan du styra det utan problem med en liten gratismodul.

    Antar att stödet borde finnas i Prestashop och dem flesta hyrshopparna oxå.

    Okej! Vår blivande shop är inte i Magento. Vår hyrshop, Starweb, har inte det men håller på att undersöka det så det kan nog ta tid. Ingen som känner till något utomstående som man eventuellt kan haka på (om det nu går)?

    #162486
    Andreas.S
    Deltagare

    Hej MissPenny,
    Vilken typ av frakt är det som du kommer använda?

    #162488
    nordicwebteam
    Deltagare

    Du behöver någon slags matrix/table rate (ja det finns till magento). Så att du kan sätta detta i ett excel/.csv dokument och importera det in i plattformen.
    Tror inte du kan lägga in externa moduler i starweb. Men de får man kanske fråga dem. :)

    #162489
    fredrik.l
    Deltagare

    Hej!
    Hur kommer det sig att du vill generera ett fraktpris utefter postnummer-postnummer?
    Har du fått priser för paketförsändelser som är baserade på postnummer eller gäller detta andra typer av frakttjänster? Jag brukar förespråka till våra medlemmar att vara väldigt tydlig med fraktkostnaden. Otydlig information leder lätt till missade ordrar.

    Ha en bra dag

    #162490
    sanmic
    Deltagare

    @fredrik.l 63033 wrote:

    Hur kommer det sig att du vill generera ett fraktpris utefter postnummer-postnummer?

    Jag vet inte hur det är i deras fall, men för oss tex som skickar det mesta utomlands så kan det skilja ganska mkt i fraktkostnad till olika postnummer i vissa länder, tex Frankrike, Tyskland, USA mfl.
    Länder som tex Grekland blir ändå mer speciellt då vissa frakttjänster inte ens går att använda till vissa postnummer som finns ute på deras öar.
    Spanien är också ett bra exempel, tänker på Kanarieöarna.
    Men som sagt, jag vet inte vad den egentliga orsaken är för den som startade tråden.

    #162542
    MissPenny
    Deltagare

    Hejsan!
    Tack för alla svar! Verkligen schysst att svara. Jag har varit lite otydlig med hur jag tänkt. Vi ska förmodligen i inledningsskedet börja köra med egna lastbilar till att börja med och det bara inom Sverige. Då vi ska sälja möbler så är det stora saker som ska transporteras. Vi utgår från Skåne och tänker att det ska bli billigare frakt i vår närhet, lite dyrare i Halland etc, ytterligare lite dyrare i Stockholm etc och en maxfrakt i norrland typ. Då Sverige är indelat i postnummer så tänkte jag att man kunde dela in fraktkostnaden i fyra olika intervaller beroende på de två första siffrorna i postnumret. Bevakning av postnummerförändringar kan man göra via posten. Som jag förstår det så kan jag förmodligen lägga upp 4 olika ”fraktsätt” där kunden aktivt får kryssa i vilket som stämmer in på de två första siffrorna i dennes postnummer. Tror ni man kan tappa kunder på den lösningen eller att kunder kryssar i fel fraktsätt med illvilja?

    #162557
    Vulcanoboy
    Medlem

    Svenskar är alltid avundsjuka så några kommer säkert gnälla över de olika frakterna. Vet att vissa bygghandels företag kör frakt fritt men istället tar ut en hög expeditionsavgift och vissa blir galna på det och vissa accepterar det. Du får köra ett a/b test om du har möjlighet och se utfallet.

    #162674
    Mats T
    Deltagare

    Vi lät Talex bygga en enkel lösning åt oss. Vi fick 10 parallella fraktstegar och sen klustrade vi landets postnummer till 1 av dessa 10 stegar. De första stegen i fraktstegen är lika för alla 10 stegarna, eftersom småpaketen har enhetsfrakt i landet. I den 10:e stegen tackar vi i praktiken nej till avslut med stora paket (2-3 m3) till de mest avlägsna orterna.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.