hej

Startsida Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Pris för design/konvertering

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #97091
    Rebecka
    Deltagare

    Jag har bestämt mig för PrestaShop som e-handelsplattform och försöker nu fixa en design. Vill inte behålla standardmallen och jag har redan en design som jag vill ha i HTML version.

    Frågade först ett svenskt företag vad det skulle kosta att konvertera en HTML mall till en PrestaShop mall, fick till svar att det skulle kosta 14.160 kr till 18.880 kr. Jag tyckte det lät mycket och jag har ingen möjlighet att betala så stor summa för en design/konvertering.

    Så jag ställde samma fråga på PrestaShops forum. Jag har fått tre bud; 196 EUR (fransman), 200 USD och 120 USD (spanjor). Självklart spelar priset roll, men sen ska ju jobbet bli bra också. Svårt att veta vem som är bra och inte, jag får ju se ett färdigt exemplar innan jag betalar.

    Väldigt stor prisskillnad mellan svenskt företag och utländska personer (vet inte om de har utländska företag).

    Vad har ni för tips och råd till mig? Vad har ni lagt ut på er design (om ni har gjort det)? Kan tänka mig att en redan etablerad e-butik kan lägga mer pengar, jag har däremot ingen etablerad e-butik. Hobbyverksamhet och ingen större satsning. Vet att vissa börja med standardmallen och jag har funderat på det (finns ju två gratis standardmallar också). Men när jag redan har en design jag gillar (fick den gratis under vissa omständigheter) så skulle det vara roligare att använda mig av den.

    #133416
    Per Nilsson
    Deltagare

    Kolla med Prestaworks.se, de är vassa som sjutton på Prestashop.

    #133417
    Rebecka
    Deltagare

    Dyra som sjutton också. ;)

    Ville inte nämna vilket svenskt företag jag hade kontaktat, men eftersom du tog upp Prestaworks så kan jag meddela att de är det svenska företaget.

    #133418
    Katrin Lundgren
    Deltagare

    Jag gissar att det är hobbykodare du fått priserna ifrån och att de inte betalar svensk moms och arbetsgivaravgifter och så vidare gör att de kan hålla nere priserna. Frågan är om de verkligen inser vad de är de ska göra, för det låter som för billigt även för utländska hobbykodare….

    Jag anlitar utländska kodare lite då och då och de som håller en bra klass på sitt jobb brukar kosta mer än så.

    #133419
    Rebecka
    Deltagare

    Jag som inte själv är insatt i just den branschen har svårt för bedöma detta. HTML mallen jag fick säljs på ThemeForest.net och där är priserna låga (fick självklart HTML mallen av skaparen själv). Å andra sidan kan ju designerna köpas av flera, så de blir inte personliga på samma sätt. Inget problem för mig dock.

    Fanns en annan design jag gillade på ThemeForest som var anpassad för även surfplatta och mobil. Där erbjöd skaparen själv att konvertera designen till PrestaShop för mellan 630 EUR till 840 EUR (för 15 till 20 timmars eller max 3 dagars arbete). Dock hade den designen mer än den design som jag har (surfvänlig på såväl dator som surfplatta och mobil). Frågan är väl om det är så viktigt att sidan är anpassad för även surfplatta och mobil i början.

    Jag har inget emot hobbykodare, så länge de gör ett bra jobb. Inom WordPress finns det många hobbykodare som är riktigt grymma faktiskt.

    #133437
    basse1985
    Deltagare

    Kolla med Dapurpixel.com

    De har gjort designen till lash.se och de har även gett ut en del gratis themes.

    Kolla igenom om du hittar en gratis-theme som stämmer bra överrens med din design och så kan du be någon hobby-css’are att ändra som du vill ha det.

    #133438
    Emil
    Deltagare

    @basse1985 31462 wrote:

    Kolla med Dapurpixel.com

    De har gjort designen till lash.se och de har även gett ut en del gratis themes.

    Kolla igenom om du hittar en gratis-theme som stämmer bra överrens med din design och så kan du be någon hobby-css’are att ändra som du vill ha det.

    Dom har även gjort pysslorama.se;) Fast jag har styrt ganska mycket i båda fastän jag inte är någon designer och är väl inte riktigt nöjd med designen på lash.se så där kanske det kommer en uppdatering framöver. Men jag kan rekommendera dapurpixel.

    #133439
    Rebecka
    Deltagare

    Tack för tipset om dapurpixel.com

    Fick ett till bud från PrestaShops forum på 79 EUR.

    Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra eller vem jag ska välja. Prestaworks är de enda jag har valt bort (inte för att de skulle vara dåliga men de är på tok för dyra).

    #133442
    basse1985
    Deltagare

    Jag gillar designen på lash.se mer än pysslorama.

    Ungefär vad får man ge för en sån sida hos Dapurpixel?

    #133488
    Gustav
    Deltagare

    Att hitta rätt folk till rätt arbetsuppgift är alltid svårt. Men för den här typen av jobb så hade jag sökt folk via WN.se eller phpportalen.net. Det kommer att bli billigare än om du anlitar en etablerad konsultfirma och bättre än om du tar en random Indier till vrakpris.

    Jag tror att en duktig student är rätt person för jobbet. Och dem hittar du via ovan nämnda sidor.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 13 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.