hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik Prislista Posten Mypack

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #100353
    AA47
    Deltagare

    Vi skickar alla våra försändelser med Posten, till 90% som Mypack inom Sverige, men även ett fåtal företagspaket och varubrev. Vår volym uppgår till ca 40-50 försändelser om dagen i snitt. Jag är inte alls nöjd med vår säljare på Posten, utan det känns som att vi ligger på en alltför dyr prislista, men vi kommer aldrig någonstans i förhandlingarna utan det tar alltid stopp. Tänkte bara se om någon var intresserad av att jämföra priser så att vi kan få ett hum om det faktiskt finns någon möjlighet att komma ner mer eller inte!

    Vår prislista, Mypack inom Sverige i dag:

    3 kg 54,80
    5 kg 63,40
    10 kg 75,90
    15 kg 85,40
    20 kg 123,50

    Är dessa priser bra eller dåliga? Ska vi tjata vidare om att komma ner, eller kanske försöka få en annan säljare?

    #165752
    Parvelito
    Deltagare

    För 10-12k kolli per år ser det där bra ut. Det är ett par kronor mer än vad man betalar med DHL:s olika gruppavtal på 3 & 5kg, och det kanske det är värt för att skylta med Posten istället för DHL.

    #165753
    Qarillion
    Deltagare

    Tycker också att det ser bra ut rent prismässigt. Att posten skulle gå under DHL med sina priser tror jag inte på dom kvantiteterna.

    Vi fick liknande förslag för något år sedan på ungefär samma kvantiteter. Dock så skickar vi ganska mycket paket i 15kg´s klassen som också kan vara skrymmande och där har posten inte en chans prismässigt. Vissa paket tar dom ju inte ens emot.

    DHL har enligt mig riktigt bra priser på just skrymmande paket och det väger väldigt tungt i valet av speditör.

    #165754
    Joel
    Deltagare

    Ser helt OK ut med dom volymerna skulle jag också säga!

    #165766
    Prix
    Deltagare

    Usch vad Posten tar betalt! Gillar dem starkt men prismässigt är det svårt att alltid motivera det… Det rör sig om hundratusentals kronor i skillnad mot avtal jag sett och fått från andra bolag.

    Kontrollera vad du skickas mest, är dina paket till 90 % 3 kg så hade jag lagt fokus på att enbart få ner detta, bara några få kronor blir ju stora pengar.

    #165768
    Joel
    Deltagare

    Prix:
    Jag tycker inte att Postens priser är oskäliga, möjligen listpriserna då.

    Jämför du prislistan som TS postade längre upp med vad du får för priser hos DHL via Pluskontot, med DHL:s alla möjliga och omöjlga tillägg (udda ort/storstad och DMT etc) så skiljer det inte många kronor.

    Tittar du på Varubrev så är Posten överlägsen, både vad gäller pris och tjänst. En grym tjänst som kunden dessutom i de allra flesta fall får hemburen direkt till brevlådan (perfekt för DVD-filmer!).

    #165780
    Dan
    Deltagare

    Audi och BMW är också dyra, men folk köper dem ändå ;)

    Jag har kört alla speditörer, jag kör Posten idag även om de är dyrare än konkurrenterna. Anledningen är att de har högst kvalitet, det ger de mest nöjda kunderna, de är proffsigast, de ger oss minst merarbete, de är snabbast, de har bäst nät och de är de enda som har varubrev eller fungerande brevtjänster att kombinera med (som Joel säger). Det finns inga storstadstillägg, småortstillägg, städer som börjar på Ä-tillägg och andra dolda kostnader.

    Men just nu är Posten bara ett alternativ när man har hyfsade volymer, annars är priserna inte motiverbara (enligt mig) då är DHL och Schenker bra alternativ via ramavtalen. Hade jag varit chef på Posten hade jag gett alla chansen att till ett rimligt pris förstå mervärdena man erbjuder. Ligger man 20-30% över konkurrenterna tycker jag fortfarande det är värt det, men med dagens listpriser utan volymrabatter så är det svårt att räkna hem.

    #165799
    AA47
    Deltagare

    Tack för alla svar! Det låter ju i så fall som att vi ligger helt okej till. Tyvärr. Hoppades komma ner lite…

    DHL är tyvärr inte ett alternativ då försäkringen som standard där ligger på 1500 per paket, så som jag förstått det. Det är för lågt för oss då snittordern ligger runt 3000 kronor.

    Prix: Vilket bolag skulle du i så fall rekommendera? Finns det så mycket pengar att spara är det kanske aktuellt att byta.

    Dan: Jag blir lite nyfiken på att höra hur er Posten-prislista ligger i förhållande till vår? Ni skickar säkert en betydligt större andel varubrev än vad vi gör men kanske ändå har paketvolymer i ungefär samma storleksordning som vi?

    #165802
    Prix
    Deltagare

    Joel & Dan: Inte oskäliga men fortfarande mycket betalt om detta är att anse bra priser. Med en volym som TS har hade jag sparat en bra bit över 100′ på att använda DHL med mitt avtal (Pluskontot + lite lägre).

    Sedan håller jag med om att Posten till stor del är bäst. DHL har än så länge bara varit lite tråkig till udda orter där utkörningen inte är varje dag. Något annat jag hyllar med Posten är att deras utlämningsställen ofta känns bekvämare/tryggare än både DHL & Schenker. I Malmö är nämligen de sistnämndas ombud ofta (inte alltid) lite udda butiker med personal som slarvar med både ID-kontroll och mycket annat.

    Cirka 90 % av alla mina försändelser går som Varubrev som jag är väldigt nöjd med, både med pris och service.

    #165803
    Dan
    Deltagare

    Vi har avtal på 3-4 gånger så många mypack så det säger inte jättemycket och det är beroende ganska mycket av ort och säljare. Men det är inga mirakelpriser jämfört med dina.

    @AA47 66817 wrote:

    Dan: Jag blir lite nyfiken på att höra hur er Posten-prislista ligger i förhållande till vår? Ni skickar säkert en betydligt större andel varubrev än vad vi gör men kanske ändå har paketvolymer i ungefär samma storleksordning som vi?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 12 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.