hej

Startsida Forum E-handelsforumet Marknadsföring Problem med google ads och analytics

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #188853
    cube10025
    Deltagare

    Är det någon som är kunnig i google ads? Har en smart annons för produkter genom google merchant center.

    Google analytics fungerar och registrerar köp samt användare, men det verkar inte riktigt komma fram till google ads, är länkade. På google ads står det att budstrategin är felkonfigurerad.
    Mätvärden
    Transactions (All webbplatsdata) Google Analytics (UA) Köp Inga konverteringar nyligen Varje 30 dagar Ja 1,00 2,00 475,00

    Den uppdaterar inte konverteringar.

    Har fungerat innan.

    Några tips?

    #205560

    Problem med Google Ads och Analytics – Felsökning och tips
    Situation:

    Du har en smart annonskampanj för produkter via Google Merchant Center.
    Google Analytics registrerar köp och användare men de visas inte i Google Ads.
    Google Ads visar felmeddelandet ”Budstrategi felkonfigurerad”.
    Felsökning:

    Kontrollera länkkontroll: Se till att ditt Google Analytics-konto och ditt Google Ads-konto är korrekt länkade. Du kan verifiera detta i Google Ads genom att gå till Verktyg och inställningar > Länkning > Google Analytics.

    Verifiera konverteringsspårning: Kontrollera att konverteringsspårningen är korrekt konfigurerad i både Google Analytics och Google Ads. Se till att konverteringshändelserna i Analytics matchar de konverteringsåtgärder du har konfigurerat i Ads.

    Granska budstrategin: Se till att din budstrategi i Google Ads är kompatibel med dina konverteringsmål. Om du till exempel vill optimera för konverteringar bör du använda en budstrategi baserad på konverteringsvärde eller mål-CPA.

    Kontrollera dataflödet: Se till att data flödar korrekt från Google Analytics till Google Ads. Du kan använda dataporträtt i Google Ads för att verifiera att data från Analytics importeras korrekt.

    Uteslut filter: Kontrollera om du har några filter i Google Analytics som kan utesluta konverteringshändelser från att rapporteras till Google Ads.

    Ytterligare tips:

    Granska rapportinställningar: Se till att du använder rätt rapportinställningar i Google Ads för att visa konverteringar från Google Analytics. Du kan behöva justera datumintervall eller segmentering för att se relevanta data.
    Testa manuell konverteringsspårning: Om problemet kvarstår kan du prova att spåra konverteringar manuellt i Google Ads genom att importera data från Google Analytics.
    Kontakta Google Ads support: Om du har provat alla felsökningssteg och problemet kvarstår kan du kontakta Google Ads support för att få ytterligare hjälp.
    Kom ihåg:

    Det kan ta tid för data att synkroniseras mellan Google Analytics och Google Ads. Var tålmodig och ge det lite tid innan du drar slutsatser.
    Se till att du har tillräckligt med konverteringsdata för att utvärdera din kampanjs prestanda.
    Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig att lösa problemet med konverteringsspårning mellan Google Ads och Google Analytics!

     

     

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.