hej

Startsida Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Shopify frågor..

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103944
    Pat
    Deltagare

    Hej,

    Jag har startat en verksamhet där jag säljer produkter online och i en fysisk butik. Jobbat retail i 10 år men är helt ny på e handel.

    Jag ska nu välja plattform för min e handel. Det viktiga är att den pratar tillsammans med min fysiska butik, de har samma lager.

    Det lutar åt att det blir Shopify. Det finns både för och nackdelar men jag tycker de är med på utv och erbjuder ett ok helhetskoncept.. Har dock en del frågetecken där jag är osäker på hur jag ska gå vidare. Har kört en trialperiod hos dem.
    Så om någon av er kör Shopify och har tid att ge några råd på nedan punkter vore det väldigt uppskattat!

    Shopify´s retail pack fungerar/säljs inte till Sverige. De har en lista på hårdvara som är kompatibelt med deras mjukvara. Någon som kör Shopify och använder deras rekommendationer?

    Behöver jag investera i ett affärs/ekonomi-system utöver shopify för bokföring & orderinläggning etc. Vad jag kan se så kan jag inte registrera tex inpriser, kalkyler eller valutor vid orderinläggning i shopify. De krav som skatteverket ställer om kassaregister, uppfylls det via shopify´s mjukvara?

    Shopify tar ut en avgift beroende på vilket avtal du tecknar med dem. Credit card rates (2,4 – 2,9%) & transaction fees (0,5-2%). Både inperson & online. Detta förstår jag att jag inte kan undvika. För att kunna erbjuda kunden fler alt ser jag också på att använda mig av Mondido som betalningslösning. Blir deras avgifter på 1,89%/transaktion plus avgifterna från shiopify? Någon som vill rekommendera om det är värt att använda sig av en komplett betalningslösning som för ex mondido?

    Moms, jag har sett på många trådar att många shopify konton sliter med hur de presenterar momsen för kunden.

    Har du något annat råd gällande Shopify är det mer än välkommet.

    Vänligen,

    Pat

    #183546
    TRUSTOR
    Medlem

    Hej Pat!

    Hur har det gått med integreringen av Shopify till ditt företag?
    Nån uppdatering?

    Mvh

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.