hej

Startsida Forum E-handelsforumet E-handelsplattformar Ska välja e-handelsplattform åt kund, men vilken?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #96295
    Cornelia
    Deltagare

    Jag har ev. fått ett uppdrag att bygga upp en e-butik åt en kund (ett modeföretag). Sen ska de själva sköta administrationen av den när den är klar. Först och främst ska jag hjälpa dem att välja plattform och betallösningar. Jag har tyvärr inte så jättemycket koll på vad de har för affärssystem och andra lösningar idag. Jag vet iaf att de även kommer vilja ha en internationell butik så den möjligheten måste finnas.

    De har själva väldigt dålig koll på internet, e-handel och teknik i övrigt.

    Jag har själv byggt upp vår e-butik i Textalk så den kan jag, så enklast e ju om jag rekommenderar den. Men det finns ju en del saker i den som jag saknar även om den räcker på de flest sätt åt oss. Men jag funderar på att visa dem tre olika plattformar som de kan välja på. Förutom Textalk, Nordisk E-handel och en till.

    Jag minns tyvärr inte hur lång tid det tog att bygga upp vår butik. Men jag måste komma med en offert till dem sen, antingen timpris eller fastpris. Hur lång tid det tar beror ju mycket på hur klara över de e hur designen ska se ut, hur många artiklar de har och hur bra text och bildmaterial de har.

    Tar tacksamt emot tips och råd!

    #125123
    Andreas
    Deltagare

    Inte för att va spydig, men de känns lite som att du ej har koll. Då skall du ej erbjuda dig att utföra saker du inte till 100% kan greppa.

    Läs på och exxperimentera med olika lösningar, sen när du vet vad du vill erbjuda kunder gör du det. Bli inte konsult före det.

    Svårt att räkna ut en bra offert för dig och kunden utan direkta kunskaper av vad kunden har och vad som finns där ute att välja på eller hur?

    #125147
    starlightwear
    Deltagare

    I och med att din kunskap är begränsad så kanske du bara ska vidarebefodra din kund mot ett lämpligt ehandelskoncept från tredjepa. Du kan fortfarande erbjuda administrationstjänsten.
    Ärlighet och rakhet mot kunden är alltid det bästa i längden.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.