hej

Startsida Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Skicka till Norge

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #101278
    annie88
    Deltagare

    Hej!
    Jag har fått lite förfrågningar angående ordrar till Norge, och känner mig lite förvirrad över detta. Om jag har förstått det rätt här på forumet så verkar det ”ganska krångligt” att skicka till Norge, men de inläggen jag hittade var ganska gamla. Jag ringde posten idag och pratade med de om detta, och de sa bara att när man är inne i Pacsoft så kommer det automatiskt upp en tulldelklaration som man måste fylla i. Krångligare än så sa hon att det inte ska vara.

    Inläggen jag läste här var som sagt ganska gamla, så jag undrar nu, är det inte svårare än vad Postkvinnan sa till mig, eller finns det någon annan hake? Mina paket väger sällan mer än 300 g så det är ganska små paket.

    Tack på förhand!

    #172239
    Abbesnabb
    Deltagare

    Jag pratade med DHL tidigare i veckan och själva skickandet kanske inte är så svårt men sedan ska det betalas tull och moms i Norge vilket teoretiskt kan överlåtas åt kunden men i praktiken innebär en massa krångel och kostnad för någon. Därför ville DHL helst inte åta sig leveranser till privatpersoner. Tydligen skulle det tas ut en hanteringsavgift för tull på någonstans mellan 240 svenska kronor och 600 norska kronor (från norska tullen men som DHL åker på att driva in).

    #172252
    VATadviser
    Deltagare

    Hej,

    Med Pacsoft så tror jag inte att det är svårare än så. Det var ett tag sedan jag jobbade med Pacsoft men har för mig att det fungerade precis så. Det viktiga är att du överlåter tull och moms på kunden och inte importerar själv.

    #172341
    FredrikGust
    Deltagare

    Man kan fixa dokumenthanteringen för att skicka i fallet där kunden själv betalar tull och moms relativt enkelt i Pacsoft online. Man får ange uppgifter om vilka produktkoder i tullsystemet som varje orderrad tillhör, antal, vikt och pris. Utskrift av dokument i tre kopior som ska sitta i plastficka på paketet. Därtill ska en del av en CN22-blankett sitta på paketet.

    Inte så svårt när man fått lite rutin på det. Tänk också på bokföringen så försäljning mot land utanför EU hamnar rätt.

    #172343
    annie88
    Deltagare

    Tack snälla för alla svar! :)

    #172868
    Coolkids
    Deltagare

    I pacsoft är det väldigt enkelt att göra tulldeklaration samtidigt som du skriver ut etiketten, tullen överlåter jag till kunden, dock får de automatiskt 25% avdrag på sin beställning eftersom de inte behöver betala momsen, så på så sätt blir det inte så stor prisskillnad för dem :)

    #172874
    Runns.se
    Deltagare

    Är det någon mer än jag som tycker att varubrev till norge är för dyrt?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.