hej

Startsida Forum E-handelsforumet Logistik Skicka varor som brev utomlands – vad behövs?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104433
    linusk
    Gäst

    Jag hade tänkt ”pressa” min musik på kassetter och sälja till privatpersoner runt om i världen men behöver få svar på ett par frågor först. PostNord är inte särskilt hjälpsamma!

    Jag kommer skicka varorna i bubbelbrev, antingen som vanliga brev eller varubrev beroende på var slutvikten hamnar. Kan nog bli under 100 g. Postnord skriver på sin hemsida att det behövs tre handelsfakturor utanpå breven tillsammans med CN22 och frakthandling. Är det ett krav från deras sida eller funkar det att lägga fakturan i brevet? Kommer sälja kassetterna för runt 100 SEK.



    Är ny till PacSoft Online. Hur blir enklast att skriva ut frakthandlingar och tulldeklaration om det rör sig om 300 försändelser men möjligen mer i framtiden? Är det värt med etikettskrivare? Lägger ni tulldeklarationen i plastficka eller skriver ni ut på papper med klisterbaksida? Vet att man kan fästa frakthandlingar med tejp men blir jobbigt att använda det till allt. Det rör sig om så små brev (150×210 mm) så vet inte vad som blir enklast.

    Tack på förhand!

    #184454
    linusk
    Gäst

    Har skickat några försändelse tidigare med frimärken och PostNords egna CN22-etiketter som fylls i för hand men det känns ohållbart i längden. Då har jag ej skickat med faktura utanpå och det har funkat. Tänkte om de ser hårdare på det om man använder sig av deras PacSoft Online-tjänst.

    Stämmer det att man bara behöver fästa handelsfaktura utanpå om värdet överstiger 2000 SEK? Väldigt tvetydigt på PostNords hemsida och även när jag kontaktar dem.

    #184638
    SimonJ
    Deltagare

    @linusk 91039 wrote:

    Stämmer det att man bara behöver fästa handelsfaktura utanpå om värdet överstiger 2000 SEK? Väldigt tvetydigt på PostNords hemsida och även när jag kontaktar dem.

    Det stämmer. Och då ska CN23 användas istället för CN22 om jag minns rätt.

    #184644
    Stefan72
    Deltagare

    Anledningen till tvetydligt svar är nog att olika länder har olika regler. Är det kommersiell försäljning så ser många att man har fakturor som visar värdet. Annars kan det ge onödiga dröjsmål.
    Det är skillnad om det ÄR privat och bara som gåva.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.