Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #173555
    Anni_wi
    Deltagare

    Hej!
    Jag använder mig av Mention https://en.mention.com/för bevakning och även Talkwalker. Sen kan du ju även se vilka inlänkar du har genom Google Webmaster tool. :)

    #173554
    Anni_wi
    Deltagare

    Jag kan skriva ut följesedel antingen via mitt ekonomisystem (hade Fortnox men har nyligen bytt till Specter), genom webshopen (Prestashop) eller via Klarna Checkout som jag använder till betalning. Jag har också koppling mellan Prestashop, Specter och Pacsoft så att jag får in order, kunduppgifter m.m. direkt dit, det är guld värt tidsmässigt! Troligtvis inte ens i närheten av så effektivt man kan arbeta men en klar förbättring från när jag satt och klippte och klistrade in i både Fortnox och i Pacsoft online.
    Att klippa och klistra i Word förstår jag blir otroligt tidskrävande i längden.

    #173552
    Anni_wi
    Deltagare

    Det är absolut ett sätt att tänka på och jag kan hålla med till viss del. Nu är jag ju superamatör i jämförelse med Dan här men jag tänkte ändå ventilera min tanke.

    Ja absolut det finns inget värre än misskötta och dåligt uppdaterade bloggar. Många många företag borde verkligen se över sin blogg och troligtvis skrota den. MEN jag tycker nog ändå att en blogg använd på rätt sätt kan vara riktigt bra. Nu menar jag inte framförallt i SEO-syfte utan snarare en plats att kommunicera. Jag som tex använder Prestashop saknar verkligen en vettig funktion att kommunicera med kunderna. Därför är min tanke med min blogg dels att kunderna ska få lära känna personen bakom shopen, ta del av olika kampanjer och tävlingar, ställa frågor och funderingar och framförallt hitta inspiration och tips och råd. Det hela kan ju snyggt knytas ihop med webshopen på olika vis. Det är också väldigt smidigt för kunder som läser många bloggar att de enkelt kan lägga in bloggen i sina flöden.

    Utöver det så upplever i alla fall jag att det är smidigare att posta olika inlägg på facebook när jag har möjlighet att länka till inlägget på min blogg.

    Bara några snabba tankar från mig och hur jag arbetar med min blogg. :)

    #173547
    Anni_wi
    Deltagare

    Hej på er!
    Nu är det dags (sisådär 3 år senare tror jag att det blir). Egentligen så är det väldigt märkligt att jag på 3 år inte har kommit mig för att posta något i detta härliga forum. Det har av någon anledning inte blivit av trots att jag har ett konto. Men nu så!

    Anni heter jag och jag startade 2009 min webshop afrostore.se Jag gjorde som många andra och drev den på sidan om mitt vanliga jobb lite som en hobby. Det gick bättre och bättre och jag hamnade i den där berömde situationen när webshopen tar mycket tid i anspråk men inte genererar så mycket pengar att det går att leva på. Tyvärr fegade jag ur och valde att lägga ner webshopen eftersom det helt enkelt inte fanns tillräckligt mycket tid. Jag hade också börjat plugga så det gjorde ju också sitt. Tiden gick, jag sneglade hela tiden mot webshopen och drömde om vad som kunde varit. Jag blev gravid och under mammaledigheten har man ju lite extra tid att tänka och känna efter. Jag landade i att jag ville starta upp min webshopen igen. Det ledde till att jag gjorde slag i saken i december 2013/januari 2014. Sa upp mig från mitt jobb (vem gör det i dagens samhälle liksom) :) Omvandlade min enskilda firma till ett aktiebolag, skaffade ett kontor med lager och bara körde!!

    Nu har det gått snart 3 månader och det rullar på. Lite segt är det och jag är långt i från den försäljning jag hade innan jag stängde ner (som inte heller den var så hör såklart) men jag kämpar på och hoppas att det bara kommer bli bättre och bättre.

    Det känns som att jag har fattat helt rätt beslut även om försäljningen går lite trögt. Det enda jag kan känna är att det plötsligt är väldigt ensamt på jobbet. Finns ingen att bolla idéer och tankar med, ingen att skratta med och ”gråta” med. Antar dock att jag inte är ensam med denna känsla.

    I övrigt så är jag 32 år, bor i Stockholm och har under de senaste 10 åren arbetat med lite av varje men framförallt web, webutveckling, cms-system, kodning m.m. Jag har även arbetat med en del marknadsföring, tryckmedia och olika grafiska produktioner. Utöver det har jag arbetat en del med ekonomi så som bokföring och liknande så jag hoppas att jag kan tillför en del här i forumet med kunskap inom lite av varje. Jag älskar företagande och mina vänner brukar oftast himla med ögonen när jag går igång på minsta lilla idé och genast börjar spåna på hur man skulle kunna skapa ett företag kring det hela.

    Nu blev det en lång presentation från mig. Får se om någon orkar läsa hela.

    Hälsningar
    Anni

    #173546
    Anni_wi
    Deltagare

    Hej Jolo!
    Jag är nygammal här på forumet. Ny i den bemärkelsen att jag faktiskt aldrig har skrivit något här (har egentligen ingen bra anledning till varför inte) gammal eftersom jag har haft mitt konto här länge men liksom aldrig kommit till skott. Satt just och skulle posta min presentation när jag såg din fråga och tänkte att jag lite snabbt kunde slänga iväg ett svar till dig med det jag vet.

    Jag har själv en webshop och blogg och för mig som kör Prestashop tycker jag att det är enklast att ha en separat blogg eftersom Prestashop tyvärr inte har någon bra lösning i systemt t.o.m. cms-lösningen är knapphändig. Jag har då löst det så att jag har skapat en subdomän (en extra domän som ligger under din vanliga domän ex blogg.dinwebsida.se Beroende på vilket webhotell du har kan du säkert enkelt skapa en eller flera subdomäner. Du installerar sen din blogg tex wordpress på subdomänen och kan ex länka till din blogg från din webshop.
    En separat domän är ju då att du skapar en helt ny domän bara för bloggen och installerar den där. Den är det helt fristående från din webshop. Katalog och undersida är om du istället gör en mapp på din befintliga domän exempelvis en mapp som heter blogg. Adressen skulle då kunna se ut såhär http://www.dinwebsida.se/blogg

    Det finns alltså en del skillnader kring detta och folk som arbetar med SEO kan säkert förklara vad det finns för för och nackdelar med de olika valen. Så vitt jag vet får du ok inlänkar även när bloggen ligger på en subdomän och inte bara på en egen domän.

    Det var lite snabbt svar från mig, kanske tar det dig vidare lite i dina funderingar. Kanske någon annan kan rätta mig eller fylla på mer info också.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)