Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182489
    Bassman
    Deltagare

    @xciso 88277 wrote:

    Jag förstår vad du menar, och det är det här som är svårt med att vara ”småföretagare”.
    Som jag ser det finns det två vägar att gå.

    1. Låna pengar/ta in partner. Sedan kan man köpa in större volymer, men man måste då också se till att man säljer, då lånen kostar varje månad.

    2. Som du gör nu. Man satsar lite och bygger upp lagret sakta men säkert. Det tar lång tid, men samtidigt så riskerar du inte lika mycket genom lån osv.

    Ja, och för min del är det nog alternativ 2 som gäller. Det som spökar är ju också att det finns 20 artiklar. Hade det varit färre kunde jag köpt in fler av varje artikel för samma inköpssumma (typ 5 artiklar, 12 av varje i stället för 20 artiklar, tre av varje) och då hade jag inte sålt slut så snabbt på en viss produkt vilket då föranleder nybeställning. Men, jag får väl tugga vidare.

    #181070
    Bassman
    Deltagare

    Kanske kan bero på att man inte klickat i ”Personer som bor på denna platsen”?

    #181034
    Bassman
    Deltagare

    @C.Larsson 86329 wrote:

    Jag bokför i klump. Jag flyttar över pengarna två ggr i månaden. Bokför hela beloppet som en försäljning men när jag skriver ut underlaget så finns alla kundtransaktioner med. Inget problem med detta och även godkänt av min bokföringsfirma.

    Tack, detta var vad jag ville höra!:)

    #181031
    Bassman
    Deltagare

    Så det innebär att varje enskilt köp ska bokföras som en transaktion mot Paysonkontot i bokföringen?
    Kan det verkligen vara rätt? Tänk ett scenario där vi växer och har betydligt fler köp varje dag – ska man då sitta och knappa in varje köp som ett verifikat i bokföringen?
    Trodde det räckte att man bokförde då man flyttade pengarna för en viss period från Payson in på bankkontot – dvs att det momentet räknades som själva försäljningen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)