Forumsvar skapade

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #169292
    Delinius
    Deltagare

    När man bestämmer sig för att starta en webshop kan man gå tillväga på 3 sätt. Det första är att besöka en webbyrå och få butiken programmerad från scratch, fördelen är att man kan få precis de funktioner man vill, nackdelen är att det kommer kosta extremt mycket.
    Det andra alternativet är att välja en open source platform, opencart, magento och prestashop är de vanligaste. Detta är ett bra alternativ och licensen är kostnadsfri, dock klarar man sällan arbetet själv och behöver hjälp av en teknisk person när man installerar butiken och även av programmering om man vill utöka standardfunktionerna genom så kallade plugins. Ska man ha flera funktioner kommer man även här hamna på en hög kostnad. En stor nackdel är att de ovannämnda utför uppdateringar väldigt ofta och om plattformen uppdateras till en nyare version kommer alla ändringar som du utfört i koden genom att ha låtit en programmerare skräddarsy din butik att sluta fungera. Då måste du återigen kontakta en programmerare för att installera om funktionerna och laga det som skadas i samband med uppdateringen.
    Det tredje alternativet är både enkelt och att föredra, att skapa en webshop på en färdig e-handelsplattform likt Butiknu.se, tictail.se och textalk.se. Dessa är färdiga och kan börja användas direkt dock kan det vara svårt att bestämma sig för vilken plattform man ska skapa sin webshop på. Likheterna mellan de är lika stora som skillnaderna.

    Butiknu är en flexibel tjänst som erbjuder både kostnadsfri variant med väldigt många funktioner integrerade men även proffsiga prispaket. Det som skiljer Butiknu från andra e-handelsleverantörer är att man faktiskt kan börja med en gratis webshop och fortsätta med denna hur länge som helst, enda gången man betalar är en liten procentsats av det man säljer. Man betalar alltså endast om man säljer och kan lansera butiken kostnadsfritt. Väljer man ett prispaket betalar man för det varje månad och slipper bindningstider.
    Butiknu erbjuder:
    – marknadsföringsverktyg som hjälper dig att sälja mer, även i gratisvarianten.
    – moderna och stilrena designmallar som är mobilanpassade.
    – ett enkelt och användarvänligt system
    – flexibilitet att utöka funktionerna med hjälp av en av dig vald programmerare, Butiknu begränsar dig aldrig oavsett om det gäller design eller funktionalitet.

    Textalk erbjuder färdiga lösningar där man får betala abonnemang varje månad. Man får prova gratis men inte lansera butiken och börja sälja med gratisversionen. Webshop Bas och Plus kan betalas per kvartal, halvår eller helår och man binder sig alltså under en kort period. I Webshop Lite så kan man bara betala årsvis och måste därmed binda sig i ett år. Textalk erbjuder bra verktyg och ett komplett system som är färdigt att användas. Textalk kräver pengar för extra och skräddarsydda funktioner och låter dig inte utveckla din butik på egen hand men har väldigt mycket färdigt inbyggt som du kan använda dig av.

    Tictail fungerar lite annorlunda än ovannämnda. Tictail har få funktioner redan inbyggda och är därmed helt kostnadsfritt, dock måste man betala för varje app och funktion som i de andra ingår redan i början. Tictail har just denna affärside, att erbjuda en kostnadsfri webshop utan transaktionsavgifter och att tjäna pengar på apparna som butiksägarna behöver för att utöka standardfunktionaliteten. Tictail lämpar sig främst för enkla och handgjorda saker som man vill sälja på nätet.

    Vilken plattform du bör välja beror väldigt mycket på vad du ska sälja och hur mycket du vill att din verksamhet ska växa. Det bästa är att börja lågt, med så låga kostnader som möjligt och sedan när du har en kundbas och vet att det finns intresse för din butik expandera webshopen och dess funktioner. Ju mer du sparar och undviker fasta kostnader desto mer kan du slösa på reklam som resulterar i ökad försäljning.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)