Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #168281
    DennisH
    Deltagare

    Sälj från Estland. Det är ändå du som skapar kundrelationen, inte ett land.
    Sedan har du fördelen att sälja i Euro. Jag hade webshop då vi hade finska mark.
    Med euron fick vi ett rejält uppsving. Lycka till.

    #167091
    DennisH
    Deltagare

    Vi har importerat knivblad, läderremmar, läderverktyg från Pakistan, och gör det fortfarnde till en del. Leverans o betalningvillkor är helt ok. Jag har betalat efter leverans i något fall.
    Handelskulturen är nog annorlunda. Det kan bli mycket telefonsamtal och epost även om varor som inte intresserar, dvs rätt påträngande.
    Kvaliteten kan också vara undermålig. Det kan gå att rätta till om man först får varuprover och sedan ger förbättringsförslag på dessa. Jag skulle ge rådet att göra en mindre provorder först för att se att allt fungerar.

    #167090
    DennisH
    Deltagare

    Hej

    Vi tar in en del varor från Kina. Jag tycker inte frakten är speciellt hög. Vi brukar betala
    6 – 7 eur/kg. Verksamma från Finland. Du kan ju ta offert t ex från scan global logistics.
    Dhl levererar till din dörr, antar jag, så du behöver inte avhämta i stockholm.
    Det kan vara bra att ha fakturan som pdf fil och tullkoden (taric code) klar då dhl skall tulla in varan i sverige. Ifall vänteläge uppstår kan de ta betalt för lagring per dygn.

    #166117
    DennisH
    Deltagare

    Hej

    Vi har en sådan ehandel. Vat numret blir man nog tvungen att kolla manuellt. Inte så mycket jobb, tar kanske en minut på nätet. Kunderna glömmer ofta landsprefixet, eller skriver fel.
    Momssatsen läggs bara in på Eu länder. Dvs man plockar in eu länder i en grupp för sig.
    Jag flyttade nyligen Kroatien till Eu gruppen.

    m vh Dennis

    #124813
    DennisH
    Deltagare

    Hej

    Jag har hållit på med ehandel ca 10 år, med rätt hyfsad framgång. Jag är också finlandssvensk förresten. Om deltagarna inte är ehandlare redan, skulle jag förenkla konceptet. Själv hänger jag med på bara en del av de tekniska beskrivningarna i detta forum, trots min erfarenhet i branschen. Skulle kanske sälja bättre om jag kunde mera.
    Der finns en risk att deltagarna tappar tråden efter om kort stund, om presentationen blir djupt datateknisk. Man kunde väl poängtera att, beroende på vara eller tjänst man säljer, oftast inte finns nån orsak att begränsa sig till den finska marknaden. Vi har en gemensam valuta i Europa. Införandet av euron var ett kraftigt lyft för oss. Inga tullhinder. Och frakt fungerar bra, även om finska posten Itella är mycket dyr om man inte får bra avtal med dem.
    Det gäller liksom i all affärsverksamhet att skapa ett gott kundförhållande.
    Jag är något tveksam till att man skall gå in i många sociala medier, med tanke på den tid det tar. Man kommer en bra bit på vägen om man snabbt , artigt och utförligt svarar på e-post.

    F ö skulle jag gärna ta del av din föreläsning ifall du skriver ner nåt.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)