Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #130293
    dflswedenAB
    Deltagare

    Hej
    Nu gör jag det här för att tjäna pengar, inte höja mitt ego, så alla konstruktiva kommentarer tas emot tacksamt :-).

    Kör ett PS tema, som i ärlighetens namn har haft en del buggar, men att den är så ”fel” på andra web-läsare har jag inte upplevt (har t.ex. aldrig sett två raders toppnavigering). men det är klart, kör man via platta lär det väl bli fel. Visst är kategorirutan på vänster, men frågan är om det gör så att folk inte handlar.

    Men att skippa toppbilderna gör att allt ink. kategorier kommer högra upp, kanske man skulle testa att göra.

    Anledningen till två i rad är att få stora produktbilder, har trott att det är viktigare med stora bilder än text när folk surfar runt.

    Och om lågprisgarantin… Erfarenheten från Tradera är att folk gärna vill köpa billigt.. mycket billigt… Men där är nog folk olika, jag tror inte det gör att kunder inte väljer att handla.

    Men sidan kan man enkelt testa lite olika utseenden med PS inbyggda tema väljare, så det finns helt klart behov att senare testa lite olika utseenden. Så det åker upp på priolistan, mamma tyckte i alla fall den var fin ;-).

    Men åter till lager… Nu har jag runt 100 artiklar, och jag misstänker att jag kanske ligger en faktor 2-3 fel för att få tillräckligt (om vi nu bortser från utseendet…).. Kruxet är att de flesta leverantörer har långa leveranstider, så att bara ha bild och ta hem vid köp är nog ingen lösning.

    #128771
    dflswedenAB
    Deltagare

    Hej

    Jo, domännamnet ska nog ändra ändå, just av anledningen att kunna täcka ett något bredare sortiment men även bli lättare.

    Ang PRV så påpekade dom just att dom inte får säga något i enskilda fall, mer än att han nämnde att om varumärket blir ett sk. varumärkesord (typ frigolit, dynamit, topz) så har varumärkesägaren inget att hämta. Kan nog iofs vara därför IKEA försvarar varumärket, börjar dom släppa efter så kan ”IKEA” börja betyda helt andra saker än vad dom säljer, och då blir det nog sura miner….

    Men jag kör nog på med shabby chic xyz m.m. i marknadsföringen, med tanke på spridningen i sverige får dom nog ett grovt jobb att dra alla till domstol för ett ord som i sverige är ett varumärkesord….

    #127614
    dflswedenAB
    Deltagare

    Fick svar nu från moneybookers, där dom förklarar att dom INTE kräver att kunder registrerar sig vid första köpet… Lite intressant hur dom smidigt går runt min fråga…

    Further to your enquiry, we would like to kindly confirm that our system does not prompt any new customer to create an account with us. If you provide us with the email of your client we may trace her payments and advise you on her case.

    Observera ”any new customer”……

    Ska skicka en uppföljningsfråga där jag än tydligare tar upp att jag läste att kravet är först vi FJÄRDE köpet. Är det så att kravet är ett illasinnat rykte får man ju be moneybookers om ursäkt, annars är det inte annat än tragiskt att dom så utstuderat försöker mörka registreringen.

    Samma sak med payson, jag skulle inte säga något om det var tydligt att dom kräver att kunder skapar konton på webb-sidan, men att inte vara tydlig med det (och över huvud taget inte nämna det) är i mitt tycke totalt jävla korkat.

    / T

    #127326
    dflswedenAB
    Deltagare

    Hade också tänkt att använda moneybookers till en ny webb-sida, men med det här kravet får man väl se sig om efter en annan.. Då hade jag tänkt använda payson (som jag radan har på en sida), men nu läste jag att även dom har krav på registrering om man har det ”nya” API’et. Har mailat supporten om det, får se vad dom svarar… Att det ska vara så svårt att ge f-n i att försöka få kunder genom e-handlare.

    Så det är väl Certitrade som kommer närmast i ”budgetlistan” som inte har det idiotiska kravet att mina kunder ska registrera sig…

    #121804
    dflswedenAB
    Deltagare

    @Kristina 18504 wrote:

    Jag har kollat på hemsidan och där står att man måsta haft bisysslan minst 12 månader samtidigt som heltidsarbetet och bisysslan får inte inbringa mer än 1920kr i veckan.
    Blir man arbetslös och kan bevisa detta med arbetsgivarintyg för företagare och deklaration så har man rätt till a-kassa.

    Om inkomsten på bisysslan ökar när man har a-kassa så drar de in ersättningen och man klassas som egen företagare…

    Japp, och det är här företagsform kommer in. Med att AB kan man lättare betala ut 1920kr/v än EF, där man lite förenklat får det som blir över.

    #121800
    dflswedenAB
    Deltagare

    @Kristina 18492 wrote:

    Hej,

    Jag vet inte om det är rätt tråd att ställa denna fråga i men…

    Jag undrar om det är någon som driver sin webshop som bisyssla vid sidan av sitt vanliga heltidsarbete, och om ni tagit reda på vad som händer om man blir av med sitt vanliga jobb? Har man rätt till a-kassa då? Själv tycker jag att det vore rimligt eftersom jobbet är ens huvudsakliga inkomst.

    Jag förstår att detta får man ju fråga facket om men jag undrar om någon redan undersökt detta och vad ert fack svarade?

    Beror på vilken företagsform (enskild firma el. AB) och tragiskt nog på vilken A-kassa du är med i. Jag har fått för mig att ”LO” A-kassor är betydligt petigare än ”tjänstemanna” A-kassor.

    För t.ex. Unionen gäller att om du har drivit ett AB minst 6 månader innan arbetslöshet (=för att bevisa att du kan arbeta 100& och ha det parallellt) så kan du fortsätta driva det, med reservationen att du max får ta ut någon tusenlapp i månaden (eller om det var veckan) från bolaget i lön (tar man ut mera borde man inte behöva A-kassa…). Så hör inte med ditt fack, utan med din A-kassa.

    #121744
    dflswedenAB
    Deltagare

    @siaproduktfoto 18428 wrote:

    Hej Tobias,

    jag skrev om att det skulle vara bättre att ha blogg.designforliving.se och inte den konstruktion du har i dag.

    Nu tror har jag nog hittat det, blir även fel i google när man söker. har ändrat titel m.m, men får fortfarande upp det gamla. Får pula lite med det, måste vara någon inställning som ligger kvar, håller med om att det bör vara blogg.designforliving.se

    #121731
    dflswedenAB
    Deltagare

    Hej

    Det blev på semi-separat domän (blogg.designforliving.se), så det ur googles syn blir en separat. Håller med om att man då inte behöver ha lika högra krav på språk m.m, och man kan nog sväva ut mera då än om man gör det i webb-shopen. men jag kommer länka in i shoppen mycket.

    #121713
    dflswedenAB
    Deltagare

    @siaproduktfoto 18399 wrote:

    Hej Tobias,

    Personligen tycker jag om designen. Stillrent som man kalla det för. :)
    Men jag skulle kanske lägga lite färg på flikarna i menyn så det framkommer tydligt om vad som är vad. Dessutom skulle det vara bättre med lite färger på de knappar som produkterna har: Lägg till varukorg, Visa och annat… Sedan blir jag lite störd av blogg adressen. I vanliga fall gör man så att det blir blogg.namn.domen, dvs det skulle vara bättre om det var http://blogg.designforliving.se/ och inte Design for Living – Blogg | Om livet, ehandel och inredning

    Det var det från mig. Jag har arbetat som AD under ett ganska lång tid. Men smaken är som baken. :)

    Missade ditt, skrev svar till dom andra när du postade ;-)

    Designen är som sagt kanske lite väl stilren ;-), men jag gillade grunddesignen. Men mera färger kommer i v2. Hoppas dock att den är tillräckligt bra för att inte avskräcka alla kunder nu med en gång..

    Ang. bloggen, vart hittar du Design for Living – Blogg | Om livet, ehandel och inredning ? Hittar det bara i rubriken i bloggen, men det är standard WP tema, tror du det skulle bli bättre om det enbart stod blogg.designforliving.se ? (hoppas vi pratar om samma ställe, dvs ovanför huvudbilden på bloggen)

    Tackar / T

    #121711
    dflswedenAB
    Deltagare

    Hej

    Mysko ang. ”om oss”, har alltid funkat tidigare för mig, men nu så upplever jag också att det strulade, kan blivit strul när jag ändrade till permalänkar, det ska vara fixat nu. Stort tack för den upptäckten.

    Decimaler, du har en poäng där, den hamnar på CSS ändringslistan.

    Alla: Om design, är medveten om att lite mera färger inte skulle skada, likaså är nog texten lite väl ljus. Så ni alla har en viktig poäng i att få fram lite mera färgklickar. Kruxet är att det är ett färdigt Prestashop tema, så jag måste nog hitta någon som kan editera det (nog inga större problem), men jag vill ”samla på” mig alla småfixar (har även hittat mindre formateringsfel på något ställe, + att jag tycker att texten på vissa ställen är för liten). Det får nog bli en preliminärfix med en färgglad list ovanför rutan där jag har fri frakt m.m. Det kan jag fixa själv :-).

    Köpvillor: Är nog sen lite jobbskadad, men jag ville ha en liten ”juridisk” dragning på köpvillkor. Är van att vi på jobbet kör med Säljaren i meningar, får höra med dom som kan sånt där bättre vad som är praxis.

    köpavtal – köp & lev villkor, tack för det, det hade jag missat.

    Om stor bokstav, ska genast ändra leverantör till Leverantör ;-), den hade slunkit igenom :-)

    Sär Skrivningar ;-), irriterande, trodde jag hade lyckats få bort alla.

    Tack för genomgången / T

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 24 totalt)