Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #170308
    Early
    Deltagare

    @Parvelito 72076 wrote:

    En koll på allabolag.se visar att Early Media under förra året omsatte hisnande 499.000kr, och gjorde en förlust på 1.102.000kr. Året innan var omsättningen lägre, men likväl en rejäl förlust i förhållande till omsättningen. Enligt årsredovisningen saknar de anställda.

    De har väl högst troligt hyrt in något säljbolag som mot hög provision sålt dessa startpaket, och om det sedan är kompetensen eller viljan att göra något med dessa prova-på-tjänster skall jag låta vara osagt.

    Till de som drabbats kan jag bara säga att det kan vara idé att göra sin research innan man nappar på erbjudandet.

    Early Media är ett företag med rötter ifrån Norge, en verksamhet som startade år 2002(Certifierad sedan 2005). Nu med utökad verksamhet i Sverige sedan 2 år tillbaka. Med 20 anställda varav 7 sitter på Sverige kontoret. En totalförsäljning på 20milj, varav Sverige kontoret bidrog med 2milj. Vår affärside bygger på att man börjar med en ”testmånad” som det diskuterats om i forumet, en kostnad på 2990:- där 1000:- går direkt till cpc. För oss som företag ligger kostnaden för en”testmånad” på 4000:-(+). Vi jobbar med små marginaler och ett lågt pris för att företag först ska kunna göra en utvärdering innan man hoppar på något längre samarbete. En otroligt stor fördel när det kommer till att välja en partner.

    Jag är oerfaren, jag kan inget om adword, jag var ett lätt byte för en slipad säljare, det skriver jag under på.
    Jag har berättat min upplevelse om Early Media, jag har redovisat vad som hänt till fullo.
    Tack för mig, upp till er andra om ni vill anlita de.

    Tråkigt att vi inte fick någon response på vårt inlägg eller att du på någon punkt bevisade motsatsen. Det hade rätt ut många frågetecken som jag är säker på att många användare i detta forum har just nu.

    Vi står fast vid vårt tidigare uttalande att vi som en AdWords partner inte kan stå till svars för din minskade försäljning från google (organiskt). Vi ser också att du editerar allt som inte är sant, eller som du inte har underlag till. Detta för att undvika missförstånd och vidare åtgärder.

    #170298
    Early
    Deltagare

    @Joel 72091 wrote:

    Nu vet jag inte om detta ska ses som ett systemfel eller om det är något man faktiskt får räkna med när man börjar annonsera på Adwords. Men kan det inte vara så att era Adwords-annonser har kannibaliserat på det organiska resultatet? Det är ju rätt vanligt när man börjar använda en Adwords-konsult…

    Vi använder aldrig företagsnamnet, eller keywords där placeringen är 6 över i den organiska listan. Just för att inte konkurrera mot organiska träffar eller kunder vi anser redan känner till er. Vi fokuserar alltid på nyförvärv.

    #170296
    Early
    Deltagare

    Efter att ha samtalat med Snickarbyxan i Enköping, och fått hans tillåtelse att publicera både resultat och statistik rörande inlägg:

    Jag gick på säljarens snack om hur bra det skulle bli när de tog över annonseringen på Google vilket är deras affärsidé, jag tog en intromånad för 3000 kr ex. moms, jag vill höja ett varningens finger, GÅ INTE PÅ DET!!
    Min försäljning i webbutiken gick ner med över 50% under den tid Early Media skötte annonseringen på Google.
    För de 3000 plus moms som jag betalde Early Media så vart det 4 order på en månad som kom via den annons de skapade.

    GYNNA INTE DETTA FÖRETAG DÅ DE ÄR ETT BLUFFÖRETAG!!

    Tyvärr var Snickarbyxan I Enköping snabb med att ta bort oss ifrån hans egna analytics konto. Vilket givetvis gör det svårt för oss att kunna presentera resultat och statistik, för en korrekt bedömning.

    Dock så har vi resultat sparade i form av skärmavbilder.
    Bild

    Som ni ser är det alltså en ökning vi pratar om, inte ned 50% som Snickarbyxan hävdar.

    Det som vi också klart och tydligt ser är att han tappat försäljning genom organiska trafiken. Vilket (om jag förstår det rätt) Snickarbyxan vill ställa oss ansvariga för.

    Jag kopierar en del av en email konversation till Snickarbyxan.

    Vi kan givetvis inte ersätta din förlust i försäljning. Huruvida du väljer att diskutera om oss, ser vi inget fel att du gör. Men jag kan bara anta att du för vidare det vi åstadkommit.

    En ökad försäljning och konvertering när det kommer till Adwords (cpc). Från att generera 0 ordrar till 4 ordar på EN månad är enligt mig en tillväxt. Något som pekar på att vi faktiskt leverar vår tjänst, men också vidare arbete som skulle ge ett ännu bättre resultat.

    Att du under samma period tapapr försäljning och trafik genom google (organiskt) är tyvärr inget vi kan eller har påverkat.

    Beslutet är helt och hållet upp till dig, men jag är övertygad att det bara inte är jag som skulle se det som en tillväxt snarare än att tappa försäljning. Då du tidigare inte har generat någon på flera månader. Nu har du 4st.

    ”jag har betalt er ca 3000kr plus moms för att förlora ca 50% av min försäljning i min webbutik”
    Kan jag tyvärr inte hålla med om, utan en ökning med 4st ordrar.

    Som ni ser är detta något vi försökt informera Snickarbyxan angående. Vi uppmuntrar honom även att diskutera sina resultat öppet.

    Givetvis är det tråkigt att du tappat försäljning via google (organiskt) men samtidigt är det och kommer inte vara något vi kan stå till svars för. Precis som alla använder förstår i detta forum.

    Om Snickarbyxan hävdar att han har andra resultat än de vi publicerar så ber jag gärna Snickarbyxan att själv publicera resultaten då vi inte längre har tillgång.

    Kan också meddela att det du också skrivit (om jag minns rätt exakt samma text som här på ehandel.se) om oss på Rejta.se är nu borttaget och anmält.

    Och eftersom du öppet väljer att diskutera om oss, kan jag också ställa frågan. Vad gör man när någons ilska går över till förtal? Vilken åtgärd borde göras?

    edit: Vill också tillägga att Snickarbyxan själv kört AdWords i ett antal månader utan en ända försäljning.
    Vilket jag också uppmuntrar Snickarbyxan att publicera statistik för att bekräfta eller bevisa motsatsen.

    #170289
    Early
    Deltagare

    Vi bemöter kritiken mer än gärna, men. Innan vi svarar så vill vi först fråga Snickarbyxan i Enköping om vi har din tillåtelse att publicera resultaten, samt den statistik som är nödvändig?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)