Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #131828
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    @basse1985 29611 wrote:

    Äsch..:)

    Om du vill uppgradera till senaste verisionen så gör det på din localhost först. Testa den och lägga sedan upp den på din webserver och testa den igen innan du gör den live.

    Exakt hur gör man då!? :-)

    Måste bara inflika att du har en supersnygg shop vaggur!!!

    #131067
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    @GregerA 22050 wrote:

    Varuinköp och lager kan man hantera på två sätt, det ena är som du visar genom att inköpen bokförs som en kostnad. När du sedan inventerar lagret vid årets slut så bokförs differensen på konto 4990.

    Ex:
    Bokfört varulager vid årets början 0
    Inventerat varulager vid årets slut 100.000

    D 14xx 100.000:- (lagerförändring under året; 100.000 – 0)
    K 4990 100.000:-

    Det andra sättet är att du inte bokför någon inköpskostnad, utan s.a.s flyttar pengar från kontanter till lager. Sedan bokför man varukostnaden på 4990 vid varje försäljning. Då bör man ha ett affärssystem som hanterar lagerbokföringen för att det skall bli enklast.

    Vid inköp

    D 14xx 10.000:-
    K 19xx 10.000:-

    Vid försäljning

    D 19xx 25.000:- (försäljningspriset)
    K 3010 25.000:-
    D 4990 10.000:- (varukostnaden)
    K 14xx 10.000:-

    Jag har inte tagit med moms i exemplena.

    Jag lyfter en gammal tråd för jag har lite funderingar kring ungefär samma sak.

    Det känns helt klart enklast att bokföra enligt GregerA:s första exempel.

    Frågan är hur jag på korrekt sätt bokför de varor som inte går till försäljning, utan i stället går till marknadsföring (överlåtelse utan ersättning av varor som är gåvor av mindre värde eller av varuprover). Är det korrekt att bokföra dessa varor på konto 5960?

    Någonstans vill jag ju bokföra dessa varuprover löpande!

    Tacksam för hjälp!

    #130311
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Jag har inte haft såna problem.

    Har du kollat Prestashops forum? Svenska: http://www.prestashop.com/forums/forum/70-svenska/

    Får du inte svar där så prova på det internationella forumet.

    #129788
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Ett alternativ i framtiden kan ju vara att använda Postens nya Skicka Lätt, som i alla fall är spårbart och hyfsat prisvärt.

    Brevet kan ju fortfarande dyka upp! Jag har inte lång och stor erfarenhet av varubrev, men jag kan i alla fall säga att det där med leverans nästa dag, som utlovas, har jag inte upplevt! Det har tagit en vecka eller mer. Fattar inte hur de kan utlova leverans nästa dag?! Klarar dom någonsin att hålla det löftet??!

    #129639
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Jag tycker Prestashop funkar toppen! Jag har en väldigt basic shop, och har hittills inte behövs betala någonting för extra moduler. De moduler jag behövt har jag fått gratis via forumet m.m. och har även fått bra hjälp med att göra egna modifikationer. Jag hade inga förkunskaper inom kodning, men Prestashop är väldigt enkelt och hittills har jag med lite hjälp från olika håll fått ordning på det jag velat fixa. Har inte haft problem med att olika moduler krockar med varandra, men jag kör också på standardtemat, just för att undvika potentiellt strul.

    Jag är väldigt positiv till Prestashop!!! Lätt att använda och fixa med! Vet att inte alla håller med, men jag tycker den är snygg också! :) Dom har ju en ny version (1.5?) på gång också och den ska tydligen vara väldigt deluxe! :)

    #129638
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    TACK! Jag blev klokare!

    Har nu varit i kontakt med Skatteverket, och dom har felaktigt skickat mig Skattedeklarationen, som nu har makulerats och jag ska redovisa momsen i inkomstdeklarationen precis som jag själv har valt tidigare! Då var det utrett! :)

    Under första året känns det okej att redovisa i inkomstdeklarationen, men framöver kanske jag väljer om!? Om man nu får lite högre omsättning känns det som man får bättre överblick om man redovisar momsen oftare. Eller hur tänker ni andra?

    #129508
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Aha! :) TACK! Läste visst väldigt slarvigt på blanketten! 😮

    Så om jag inte har köpt byggtjänster så anger jag bara summan av den totala momsen på mina övriga inköp i ruta 48?

    #129506
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Förstår egentligen inte varför jag ska lämna in skattedeklaration, när jag valt att redovisa momsen i inkomstdeklarationen?! Men jag har ju fått hem blanketten, så då ska den väl in!?

    #129265
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Jag kör Prestashop som är opensource, så det kostar ingenting per månad förutom 69 kr till mitt webhotell.

    Man kan koppla Prestashop till Visma via en betalmodul.

    #128943
    Elin-BioLivs
    Deltagare

    Jag kör Prestashop som är opensource (gratis) och det finns väl dom flesta funktioner som du efterfrågar. Och om en opensource-shop har det så har nog de flesta det! Allt finns ju inte som standard, men det går ju oftast att välja till efter önskemål, ibland gratismoduler, ibland mot betalning.

    Det jag vill säga är att du nog kan få det du söker på väldigt många ställen! :) Kika runt i olika shoppar tills du hittar vad DU gillar.

    Själv är jag mycket nöjd med PrestaShop! Jag vill köra i liten skala och börja utan kostnader för webshoppen. Dessutom är den lätt att använda och jag tycker den är snygg!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)