Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182893
    HenrikGrill
    Deltagare

    Min sambo använder Shopify och tar emot betalningar med kort via Stripe som hon är väldigt nöjd med. Det går även att använda PayPal check out och lite andra egna lösningar men jag vet att det varit ett irritationsmoment att Klarna inte har lyckats integrera sin lösning med dem ännu. Överlag så verkar Shopify vara en bra lösning och det går att få en riktigt schysst responsiv design med enkla medel.

    Jag kollar dock själv på Tictail, men ska jag bara sälja en enda produkt till en början.

    #182887
    HenrikGrill
    Deltagare

    @VATadviser 81413 wrote:

    Hej

    I Sverige är det tull/momsfria värdet vid import SEK 300 (EUR 22). Här skall man ändå alltid göra en importdeklaration även om man inte skall betala in någon tull eller moms.

    Så även om du inte skall betala tull och moms så måste du deklarera att du har tagit in varor. Det gör du i en importdeklaration. Kontakta tullverket så hjälper de dig. Detta är inte valfritt utan en skyldighet.

    Jag köpte tidigare i år in ett par varor från Asien som levererades till mig som privatperson. Säljaren hade skrivit för lågt belopp på följesedeln, och jag betalade någon hundring i tullavgift men det var inget jag la någon större vikt vid då i alla fall.

    Nu tänker jag däremot omsätta dessa i företaget jag startar – hur gör jag då med tull och moms?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)