Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #158385
    IgorD
    Deltagare

    Håller med angående Textalk. De har 3 olika butikspaket man kan hyra. Den billigaste är i princip gratis :-) och där kan du se i vår butik Disktrasor.se hur en sådan kan se ut. Till vår andra butik Kökshem.se har vi valt den dyraste och vi är hittills mycket nöjda då dem har varit smidiga att samarbeta med.
    Du kan gå in på deras hemsida och jämföra de olika hyrlösningarna och se vad som ingår och vad som i så fall skulle passa dig. Deras kundservice är vi mycket nöjda med och dem har dessutom gratis support.
    Vet inte hur det fungerar med andra om man istället skulle köpa en färdig lösning men gissar att det kan komma att kosta en del konsultpengar och att de tar betalt för supporten.

    #157337
    IgorD
    Deltagare

    Rekommenderar starkt ”Delivering Happiness” av Tony Hsieh (Zappos), som är enligt mig kungen av e-handel, inte minst när det gäller marknadsföring.

    #157113
    IgorD
    Deltagare

    @Joel 43215 wrote:

    Några efarenheter som vi har dragit på oss under resan:

    Större lokal = Större intäkter
    Många ser en lokal som en stor investering som innebär högre kostnader, men för oss innebar det en omsättningsökning med nästan 200% vilket gjorde att även om kostnaden blev högre så ökade vi intäkterna rejält (betydligt mer än kostnaden), vilket inte hade varit möjligt i den gamla lokalen. För att inte tala om effektiviseringen som det oftast innebär med större ytor att röra sig på.

    Fler anställda = Större intäkter
    Samma sak gäller att anställa. Jag håller med övriga att man verkligen skall försöka göra så mycket som möjligt själv innan man anställer. Men generellt så betalar sig den nya anställde sin egen lön ganska snabbt, eftersom man får mer gjort och till ett bättre resultat (om man gjort en korrekt rekrytering vill säga). Mer gjort och bättre gjort innebär nästan alltid högre försäljning.

    Anställ med anställningsstöd
    Den första arbetssyssla man brukar behöva hjälp med (förutsatt att man kör eget lager) är pack&plock. Det är sjukt tråkigt (tycker jag iaf) och tillför inte mig något annat än arbete. Till att göra denna hyfsat enkla uppgift krävs det ingen universitetsexamen. Mitt råd är därför att försöka att hitta någon du kan anställa med anställningsstöd. Stöden ser lite olika ut och varierar i storlek.

    * FAS3 – Du får betalt ~5000 kr/månad för att ta emot någon som jobbar åt dig
    * Lönebidrag – Personen har någon form av arbetsnedsättning (kan vara en kroppsskada/handikapp eller psykiskt). Lönebidrag utgår med 60-90%.
    * Nystartsjobb – Om du anställer någon som har varit arbetslös länge kan du få nystartsjobb-bidrag. Bidraget utgår med 1x eller 2x arbetsgivaravgiften och under lika lång tid som arbetstagaren varit arbetslös (max 5 år dock).

    Det är tråkigt att flytta
    Om du ser att du inom det närmaste året har ett behov av 200 kvm, försök då hitta en lokal på 400 kvm. Det är sjukt tråkigt att flytta (som andra vittnat om här i tråden) så passa därför på att flytta till en lokal som är större än det behov ni har idag. På så sätt slipper ni flytta igen om 12 månader. Ett alternativ kan också vara att flytta dit ni har möjlighet att expandera (t.ex genom att bygga till eller ta över lokaler bredvid).

    Vill du växa snabbt – ta lån – men med låg ränta
    Jag håller med Berra och Göran Persson, Den som är satt i skuld är icke fri. Men ska du hela tiden växa organiskt så kommer det att ta lång tid att komma någonstans. Vi började med 1 milj i kapital och utan det hade vi aldrig omsatt 2 milj första året, och 6 milj året därpå. Istället för att gå till banken så försök att hitta alternativa finansiärer, kanske någon släktmedlem har mycket pengar och kan tänka sig låna ut till låg ränta? Eller någon av våra statliga institutioner (ALMI t.ex).

    Titta på många lokaler innan du bestämmer dig
    Är det läge att flytta från garderoben hemma till en riktig lokal så skulle jag rekommendera att titta på en källarlokal i någon bostadsrättsförening eller hyreshus. De ligger oftast på väldigt förmånliga hyror (120 kvm för 3000 kr inkl värme är inte ovanligt). Men är du redan där och letar något större så leta länge och välj noggrant. Se till att du kommer bra överens med hyresvärden innan och kräv att de anpassar lokalen efter era behov (det är standard!). Och glöm inte bort att en rejäl port (eller ännu hellre lastbrygga) är ett krav!

    Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men det var lite spontana reaktioner :)

    Intressant med många nyttiga och bra tips från kungen av party :). Bara till att skriva ut och hänga upp på anslagstavlan.

    Mycket att tänka på och fundera kring men så länge allt går framåt och försäljningen uppåt så är allt hårda jobb och slit definitivt värt det i slutändan.

    Vet inte hur många av de riktigt stora ehandel-giganterna som inte behövt låna för att nå riktigt stora framgångar, men jag tror de är väldigt få. Visst kan man nå stora framgångar med sitt företag utan några som helst lån men jag tror det är ganska ovanligt. Undantaget är att det i så fall tar många fler år än vad man tänkt sig med tanke på att man måste få ihop ett större sparkapital. Eller ifall, som någon nämnde, man redan har gott om pengar sen tidigare att investera i sitt företag (om man t.ex. är född men en silversked i munnen).

    Är man osäker, rädd, otrygg när det gäller lån för att utveckla och gå framåt med sitt företag så ska man först väga alla för- och nackdelar innan man går vidare med sitt beslut. Annars kanske man får ångra det i framtiden. Men man ska inte vara rädd för att misslyckas för man kan aldrig veta säkert vilken väg som är den rätta, och den ”principen” gäller överallt.

    Personligen gillar jag inte uttrycket ”Den som är satt i skuld är inte fri”. Egna företagare/entreprenörer är väl aldrig ”fria” :), antingen är det pengarna eller tiden som har ett fast grepp om oss.

    Vi är fria från den dagen vi går i pension :)

    #157071
    IgorD
    Deltagare

    Vi har smygstartat med att testa på Blogvertiser och det var faktiskt ganska lyckat med en del order tillbaka genom bloggarens inlägg :). Och då tog vi ändå det billigaste alternativet för 100 kr bara för att testa på det.

    Så det ska bli intressant med ett större test under kvartal 1 med dem lite ”dyrare” bloggarna.

    #156987
    IgorD
    Deltagare

    Hej Anders och tack för lite förtydligande kring era villkor!

    Vi har bestämt oss för att testa och köra med samarbeten genom Blogvertiser i det första kvartalet på 2013, så ni finns nu officiellt med i vår marknadsplan för början på nästa år :).

    En fråga har jag dock angående paragraf 7 i era villkor som du kommenterade i inlägget.
    I Paragraf 7 står det: §7
    6. Beställaren äger ej rätt att kontakta och eller bedriva affär direkt gentemot bloggaren.


    Skulle Beställaren bryta mot de villkoren uppräknade i §7 ”Speciella rättigheter & skyldigheter beställare” utgår vite till Blogvertiser på minst 50.000 SEK.

    Din kommentar var: Det vi syftar mer till är att kunden/annonsören inte äger rätt till att bedriva samma typ av affär gentemot bloggaren som de gör via Blogvertiser (dvs betala pengar för att få en recension skriven).

    Vi inser naturligtvis att det inte är rimligt att ni inte skulle få ha någon kontakt alls. Om ni vill skickar produkter till bloggarna eller har andra typer samarbeten så är detta naturligtvis helt ok.

    Så du skriver att det är orimligt att utesluta kontakt med bloggarna från era listor samt att det är helt ok att skicka produkter till dem och ha andra samarbeten, men då borde detta stå med som en extra parentes i era villkor under paragraf 7, just för att undvika missförstånd/oklarheter.

    #156185
    IgorD
    Deltagare

    @Prix 56540 wrote:

    Numera sköter jag allt själv utom bokföring/ekonomi som jag har en snubbe som sköter. Hade tidigare en tjej som hjälpte till med packning och lägga in produkter men hon flyttade tyvärr till Göteborg lite hastigt.

    Igår låg vår konvertering på 10,96 % vilket jag anser hög för de flesta branscher.

    Härligt…grattis till din nyfunna framgång! Du kör enligt livsmodellen ”Live fast, work hard, retire young!”
    Bra pris du har på Gudfader-boxen :)

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)