Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #174601
    Janne_FI
    Deltagare

    Hej, jag har ganska många besök i en finsk nätbutik, från Stockholm. Det händer även nu och då att vi gör en manuell order och skickar till Stockholm. Detta har inte skett från andra områden i Sverige. Cirka hälften av våra besökare från Sverige är från Stockholm. Göteborgsområdet och Norrbotten är följande på listan :) Det har säkert att göra med svenska produkter och märken som vi säljer, samt stor andel av finsktalande befolkning.

    #173122
    Janne_FI
    Deltagare

    Tja, ungefär så är det:

    För ett utländskt företag krävs en filial i Finland.

    För en privatperson: måste vara bosatt i Finland och ha finskt personnummer. Medborgarskap krävs inte.

    Information angående .fi domainet på svenska: https://domain.fi/info/sv/index/hakeminen/kukavoihakea.html

    #172892
    Janne_FI
    Deltagare

    Adwords brukar jag helt enkelt lägga på Paus om CPC för ett visst sökord blir för högt, typ 50 eur cent / klick. Eventuellt provar jag senare om det fungerar bättre med lägre kostnad.

    Jag har upplevt att det fungerar någorlunda (lönsamt) för relativt sälsynta produkter som folk är helt enkelt tvungna att söka efter, där blir inte CPC alltför högt och det brukar resultera i en order nu och då. Det blir lönsamt i mitt fall om det kommer in en lite större order tack vare Adwords (kunden passar på att köpa annat på samma gång).

    #172891
    Janne_FI
    Deltagare

    Jag sitter här och funderar på nästan samma sak men andra vägen – att starta e-handel från Finland till Sverige.

    Skulle svenska kunder beställa från en .EU adress? Måste det absolut vara .SE ?

    Allting skulle byggas på svenska, och eventuellt engelska som alternativ. Ingen röra med finska och svenska blandat med andra ord.

    Produkterna är små och relativt billiga (100-250 SEK) … en eventuell retur till Finland skulle inte vara något stort problem kostnadsmässigt, samt frakt till Sverige skulle inte heller kosta mycket. Nu är det närmast betallösning jag funderar på, eventuellt blir det endast kort (från en finsk leverantör) som gäller först… det är inte så lätt utan ett bolag i Sverige :-)

    #170836
    Janne_FI
    Deltagare

    Jag använde OSCommerce för cirka ett år (2011-2012), men gick över till Opencart.
    På samma gång gjorde vi om kassasystemet (egen lösning) i den fysiska butiken – nu går alla transaktioner över till databasen i Opencart.

    Det var jämt strul med OSCommerce och vi fick det aldrig att fungera ordentligt.
    Det var också lite gammalmodigt jämfört med Opencart. Visserligen fanns det fler funktioner i OSCommerce, men de flesta egenskaperna behövdes inte.

    #166981
    Janne_FI
    Deltagare

    Hej, för det första, vad spännande att det finns andra här från Finland, och vad kul att det finns ett forum i Norden för e-handel. Efter ett antal år i Sverige flyttade jag till Finland, och nu har vi just kommit igång med e-handel i vår hälsokostbutik, som är ett familjeföretag. För närvarande är vår nätbutik endast på finska, men förhoppningsvis kommer vi att expandera verksamheten i framtiden. Mitt namn är Janne, 32 år gammal, och företagare/deltidsstuderande (MBA, fortsättningstudier).

    En sak som jag vill poängtera – vi har lyckats kombinera OpenCart med vårt egna kassasystem i den traditionella butiken, dvs. nu sker allting (lager, rapportering, moms rapport osv) från ett system.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)