Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 123 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #186361
    Joel B
    Deltagare

    Du är även varmt välkommen att kontakta oss på Prestaworks, så berättar jag mer om vilka vi är samt plattformen vi arbetar med (PrestaShop).

    Lycka till!

    #185820
    Joel B
    Deltagare

    @Jonkejober 92933 wrote:

    Battle mellan en Prestashop-leverantör och en Magento-leverantör.

    Jag är på din sida Joel, finns fördelar och nackdelar med båda systemen men jag ser inga hinder idag för att koppla på vad jag vill till min Prestashop installation.

    En battle tycker jag inte att det är. Däremot är det viktigt att belysa felaktigheter för att inte skapa en skev bild, att jag sedan är partisk i PrestaShop är ju en helt annan sak. :-)

    Sanningen är att Magento och PrestaShop är marknadens två största plattformar när det kommer till renodlad e-handel baserat på Open Source, två helt magiska plattor. Jag räknar inte in WooCommerce till detta eftersom det är en add-on till en bloggplattform (WordPress).

    För att besvara Johan_O: Oavsett val av plattform är jag övertygad om att du kommer bli nöjd. Initialt finns det inga specifika begränsningar i vare sig Magento eller PrestaShop under uppstarten, men självfallet kan detta växa fram över tid och i takt med att nya behov uppstår, oavsett vilken av lösningarna du står på.

    P.s. Jonas: Det finns kunder på PrestaShop som omsätter +250 MSEK årligen och snittar tusentals beställningar… om dagen.

    I all välmening! :)

    #185818
    Joel B
    Deltagare

    @Jonas Kjellander 92931 wrote:

    Hej
    Dock hindrade Presta vår kund från att koppla kassa, affärsystem, lager osv osv. Magento har inga hinder här. Likaså när det gäller uppskalning så kan du gå från 0 till 100000000000 utan att behöva byta ehandelsplattform.

    Av nyfikenhet, vill du utveckla vad ”Presta” hindrade er kund från att ”koppla på kassa, affärssystem, lager, osv osv”?

    Vare sig Magento eller PrestaShop (eller WooCommerce för den delen) har hinder att koppla och integrera mot olika externa lösningar, därav min nyfikenhet.

    Bägge plattformar går under Open Source och har i grund samma förutsättningar att koppla upp sig mot vad som helst.

    Mvh
    Joel Bahar

    #185122
    Joel B
    Deltagare

    Först – om du snittar 50-100 ordrar om dagen vill jag bara tipsa dig om att fundera en extra gång om Woocommerce verkligen är ett långsiktigt, strategiskt val att göra. Jag förstår fortfarande inte medelstora e-handlare som väljer en bloggplattform som grund till sin e-handel, när det finns renodlade e-handelsplattformar som har en annan typ av flexibilitet.

    Precis som Kodmyran tar upp ovan, är det extremt viktigt att fånga upp alla gamla länkar och göra 301-ompekningar på dessa till dess nya tillhörigheter på den nya plattformen. Att fånga upp länkar kan du göra genom olika verktyg, Google Search Console är ett av de vanligaste alternativen för att samla in informationen.

    301-ompekningar kan tillämpas i .htaccess-filen och exempel på hur de kan läggas upp är:

    Redirect 301 /gammal/gammal.html http://www.ny-url.se/ny.html
    etc.

    Lycka till med plattformsbytet!

    #183855
    Joel B
    Deltagare

    @Emil123 90165 wrote:

    Om jag skaffar en hyr lösning med prestaworks och vill ha klarna checkout i min butik, får jag då betala klarnas startavgift samt månadskostnad utöver prestaworks hyra? eller har prestaworks förhandlat detta med dem så att det ingår i hyrpriset?

    Bygger på textalk just nu men tycker inte jag får till den design jag vill ha.. verkar vara bättre möjligheter på prestaworks men samtidigt är det en prisfråga, spec om man måste betala extra för klarna..

    Är medium paketet jag syftar på.

    Hej Emil!

    Prestaworks är inte native partner till Klarna vilken framgår på länken som Nicklas postat i tråden. Vi kan därför inte påverka vare sig månadskostnad eller startavgifter hos Klarna.

    Den tekniska integrationen mot Klarna för PrestaShop är utvecklad av Prestaworks, denna integration är helt kostnadsfri.

    Mvh
    Joel Bahar
    Prestaworks.se

    #167026
    Joel B
    Deltagare

    @alle78 86568 wrote:

    Försöker hitta fördelar och nackdelar vad gäller magento & prestashop men hittar bara info som är från 2015, kan vara som så att uppdateringar har skett sedan dess så vissa saker kanske har förbättrats. Har läst lite och det känns som det lutar åt prestashop då magento verkar mer komplext vad gäller utveckling och användarvänligheten. Plus att magento verkar ha sämre svarstider om man inte sätter upp den korrekt vad gäller hostingen, web server etc…

    Vårt bolag kommer att växa och vi har just nu uppemot cirka 3000 artiklar men kommer att utökas.

    Dom kraven vi har är följande;

    1.Man ska kunna använda någon form av API lösning gentemot leverantörerna, går det i presta?
    2. Seo vänlig
    3. Responsiv sida, mobil, platta etc..
    4. Ska kunna växa internationellt, flerspråkig
    5. Hantera flera butiker från samma plattform
    6. sök funktion
    7.Effektiv artikel hantering, import/export
    8.Ska kunna köra mer än 2000 produkter
    9.Snabb laddningstid
    10.Blogg
    11.Man ska kunna utveckla och modifiera sidan efter egen smak
    12.Kunna kopiera mallen och öppna fler butiker i Norden

    Passar prestashop bra för oss? Vore tacksamt för svar :)

    Tack på förhand!

    //Alonso Ramos

    Hej Alonso,

    De flesta av dina önskemål är möjliga att uträtta i många väluppdaterade och moderna plattformar. PrestaShop är en plattform vi arbetar med på daglig basis och som är möjlig att anpassa och vidareutveckla efter önskemål. De flesta av dina punkter är både standard i plattformen och sådant man kan utöka med, med hjälp av tredjepartsverktyg och/eller skräddarsydd utveckling.

    Lycka till!

    #180910
    Joel B
    Deltagare

    Curl behöver i detta fall använda sig av OpenSSL och inte NSS. Det bör lösa era problem.

    #179495
    Joel B
    Deltagare

    @MickeB 84056 wrote:

    Funktionen är inte bortplockad. De har bara dolt fältet i tpl-filen.

    Gör följande:

    1. Öppna filen /themes/default/template/controllers/products/informations.tpl

    2. Lägg in följande kod på önskad plats:

    Code:

    #179479
    Joel B
    Deltagare

    @pietrostavros 84041 wrote:

    Jag har haft Prestashop en längre tid nu och vid den senaste uppdateringen som jag gjorde (1.5.3.1) så hade dom plockat bort fältet för lagerplats (stock location). Det är för mig en gåta eftersom det är ett måste att jag får ut det värdet på plocklistorna (delivery slips).

    Prestaworks hjälpte mig då så att jag kunde använda fältet UPC i stället och det har fungerat bra ändå tills jag gjorde en uppdatering av Store Manager. Då har dom ändrat så att fältet UPC bara får innehålla siffror. Mina lagerplatser ser ut på det här viset: A-002, B-123 osv

    Med andra ord så har jag kört fast igen angående lagerplatserna.

    Det går att fylla i bokstäver i fältet UPC om jag går via backoffice men det är otroligt bökigt och tidsödande så därför vill jag gärna använda mig av Store Manager för att fylla i och ändra lagerplatser.

    Min fråga till er som använder Prestashop är följande:
    Använder ni er av lagerplats?

    PrestaShop har flyttat ut den generella inställningen för lagerplatser in till funktionen ”avancerad lagerhantering”. Det betyder att denna parameter inte existerar tills man aktiverat den avancerade inställningen för lagret.

    Det går dock säkerligen att göra lite work-arounds för att lösa det igen. Ta kontakt med oss så försöker vi hjälpa dig med ett nytt förslag.

    Mvh
    Joel Bahar

    #179137
    Joel B
    Deltagare

    @Abbesnabb 83636 wrote:

    Jag skulle behöva sälja en virtuell produkt i form av en kod där jag plockar unika koder från en fördefinierad lista. Tänk dig att jag vill sälja telefonkort. Jag har en fil med unika koder och jag vill att kunden ska få sin unika kod från listan i filen när den har betalat. Är detta möjligt i Prestashop?

    Detta kräver anpassning för att få till och är ingenting som ligger med som standard i PrestaShop.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 123 totalt)