Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #139955
    Johan_E
    Deltagare

    @Crilles 38609 wrote:

    För att göra en lång historia kort så kan vi sammanfatta det så här:

    När du misstänker att du kan vara på obestånd dvs. Förbrukat mer än halva aktiekapitalet. Så har man en skyldighet att upprätta en kontroll och balansräkning, den ska godkännas och undertecknas av revisorn. När det är gjort så har man åtta månader på sig att få bolaget på fötter igen, lyckas man ja då upprättar man en ny kontroll och balansräkning för att visa det. Lyckas man inte så kan man ansöka om konkurs, detta helt enkelt för att slippa personligt ansvar. Är det så att man inte har lyckats att få bolaget på fötter igen, så kan man välja att driva det vidare, men då ska man veta att alla skulder som uppkommer efter åtta månader har man personligt ansvar för. Det är samma sak om man inte upprättar en kontroll och balansräkning i tid eller inte alls, så kan man bli personligt ansvarig för skulderna som uppkommer efter den tiden då bolaget vart på obestånd.

    Detta ämnet har en massa småsaker som jag inte nämner nu men detta är väl iaf det stora hela.

    Lycka till

    Jag känner att du inte uppfattade mig rätt. Så här var situationen:
    När årsredovisningen var färdigställd 2 månader efter årets slut DÅ insåg vi att kapitalet var förbukat (vår bokföring släpade efter). Detta stod sedan då med i årsredovisningen. Men betyder det att årsredovisningen ”räknas” som en första kontrollbalans och att 8 månaders fristen påbörjas då?

    #139901
    Johan_E
    Deltagare

    Hej, Vårt aktiekapital i vårt AB var förbrukad vid tidpunkten för årsredovisning och det stod således med i revisionsberättelsen.

    Behöver vi göra en kontrollbalans inom 8 månader för att visa att kapitalet är intakt igen, likt det man gör då man gör en ursprunglig kontrollbalansräkning?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)