Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #137854
    Johan_S
    Deltagare

    Ja det är det enklaste i detta case! Hur löser man då det med kunder som vill köpa viss utrustning på företagskort eller liknande? Det känns som att vi riskerar att tappa vissa kunder om inte alternativet finns. Gällande just faktura så kommer det här projektet öppna för kunder som inte betalar för sig, särskilt med tanke på att hela idén med webblösningen är att minska direktkontakt med kund per mail, telefon och kundmöten.

    Några fler idéer?

    #137780
    Johan_S
    Deltagare

    Datalogic Heron är en lite äldre scanner som läsar alla 1D koder (alltså endimensionella), mer information om du vill grotta i spec finns här: DATALOGIC HERON D130 STRECKKODSLÄSARE SVART USB – Streckkodsläsare som passar dom flesta användningsområden

    Det finns riktigt fina läsare, jag har kunder som läser streckkoder på 8-10 meter i lagermiljö. Då kostar dock varje scanner mellan 6 – 8 tusen sek styck. Det finns betydligt enklare lösningar som räcker gott om man ska använda en enkel plockvagn eller liknande.

    Precis som Parvelito säger så klarar dagens streckkodsläsare de flesta 1D-koder, det finns även imager-lösningar för 2D om man är intresserad av Datamatrix-koder etc men nu börjar det bli avancerad datainläsning! :)

    #137177
    Johan_S
    Deltagare

    @AndreasG 35614 wrote:

    Har den mesta av denna information redan så nu skall egentligen bara EAN in.

    En fråga som bara slog mig. Hur håller man i datasystem bäst koll på eventuella bäst-före-datum. Ytterligare en märkning och register?

    Andreas

    Oftast använder man då andra sorters streckkoder, etc EAN 128 som alltså är en mer komplicerad streckkod. Där finns tillverkningsdatum, bästföre-datum och förpackningsdatum!

    Palletiketten – GS1 Sweden

    #137172
    Johan_S
    Deltagare

    Kan du inte lagra denna information i ditt affärssystem/lagersystem och helt enkelt identifiera dessa artiklar med hjälp av streckkoden?

    #137162
    Johan_S
    Deltagare

    Hej Andreas!
    Streckkoder är en intressant lösning som jag arbetar med dagligen. Då främst med inläsning och den processen, själva uppbyggnaden av streckkoder är betydligt mer komplicerad.

    Här finns mer information som är intressant speciellt den sista länken gällande vikt:
    International Article Number (EAN) – Wikipedia, the free encyclopedia
    Konsumentförpackningar – GS1 Sweden
    Konsumentförpackningar – GS1 Sweden VIKT

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)