Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #183333
    JohanKlippinge
    Deltagare

    När du gör dessa jämförelser så var väldigt noga med att jämnföra samma sorts siffror. En del företag räknar bara på kostnaden på att packa och skeppa paket, medan andra har med hela flödet, såsom inleverans, lagerhållning, returer med mera. Ju mer info du kan lämna desto större är chansen att du får ett mer korrekt pris som är lättare att jämnföra med andra.

    Hojta till om det är något du undrar över, har stor erfarenhet och jobbar på ett stort 3PL-företag idag.

    Lycka till

    #183332
    JohanKlippinge
    Deltagare

    Precis som övriga har skrivit här så är det oerhört svårt att få korrekt svar då många 3PL-företag räknar på olika sätt men också så skiljer sig företagen väldigt mycket hur det plockas/packas/skeppas med mera.

    Vi brukar alltid säga att ju mer info man kan lämna desto närmare att korrekt pris kan vi som 3PL-företag ge. Det gäller att tänka igenom hela flödet också för det många frågar efter (och får svar på) är vad det kostar att skicka ut ett paket som är ett visst mått till exempel. På detta kommer ju också inleverans-, lagring-, retur- och evetuella övriga priser läggas på.

    Hojta till om du behöver hjälp med något eller undrar över något, har stor erfarenhet och arbetar på ett 3PL-företag idag. Ska vara i den mån jag hinner. Måste ju plocka, packa och skeppa paket också. :)

    #183331
    JohanKlippinge
    Deltagare

    Tror inte det finns någon bra karta över det. Vi 3PL-are vill inte synas med andra 3PL-företag. :) Skämt åsido så är det nog bara att sätta sig och leta. Du får hojta till om du har några frågor eller liknande, har stor erfarenhet och jobbar på ett 3PL-företag. Jag hjälper gärna till.

    Lycka till i letandet.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)