Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #168032

    Börjat få in några intresseanmälningar redan, kul!

    Om jag inte svarar på telefon så kan ni även pröva med min kollega Henric på 073-831 54 55. Säg att ni ringer via ehandel.se så vet han att det är erbjudandet som gäller :)

    #166584

    @ortax 67197 wrote:

    Men jag vet inget fall alls där dem har lyckats få det igenom i och med att Google anser att man får ha vilket ord man vill bara man betalar för det.

    Det finns ju fallet mellan Interflora och Marks & Spencer. Domen gav däremot inget tydligt besked, men den var iaf att det är OK att inkludera konkurrenters nyckelord i en Adwords-kampanj så länge inget av följande stämmer:

    1) ”Where a reasonable internet user might be confused about the origin of the goods or services offered in the advertisement.”

    2) ”Where it damages the trademark holder’s ability to maintain a good reputation or advertise itself successfully.”

    3) ”Where the ad takes unfair advantage of the “distinctive character or repute” of the trademark or where the advertising harms the distinctive character or repute. An example would be if the advertising would contribute to turning the trademark into a generic term.”

    Men om någon av dessa överträds så betraktas det alltså som varumärkesintrång och är olagligt. Men gråzonen är bra stor..

    Här är en artikel om fallet, för er som tycker det är spännande: In Interflora Case, EU OKs Bidding On Trademarks With Some Restrictions

    Vad du kan göra om du inte redan gör det är att bjuda på ditt eget företagsnamn. Visst, det kostar kanske lite, men samtidigt får du troligtvis lägre CPC än de får eftersom du får bättre quality score.

    Håller med om att det I vissa fall kan vara en bra idé att stärka sin position i SERPen genom att buda på sitt varumärke, ex. om du inte skulle ranka högt på det organiskt, eller om konkurrenterna budar på det.

    Hoppas att det löste sig för dig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)