Forumsvar skapade

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #157930
    Kakofon
    Deltagare

    @Flagstore.se 58513 wrote:

    Fast åker man inte på en avgift om man lämnar in för mindre än ett visst belopp?
    Så är det väl iaf. på Porto betalt tror jag.

    Jag hörde något om extra 60 kr på porto betalt, men att det med varubrev på autogiro inte skulle vara så.
    Om inte autogiro så blir det fakturaavgifter. Men först vid en viss summa, så om det är glest mellan försändelserna blir det åtminstone inte fakturaavgift på varenda en.

    #157922
    Kakofon
    Deltagare

    Med ert bidrag, och en tillmötesgående människa i postens telefon gick det att komma fram till att varubrev funkar bäst för mig. Nu ska nu en säljare höra av sig. Jag slipper nog klistra frimärken ändå! :)

    (såg din momsedit shavingroom)

    #157918
    Kakofon
    Deltagare

    @shavingroom 58507 wrote:

    Om du skickar skrymmande brev upp till 250 g kostar det 36:- med frimärken. Med varubrev 1:a klass enstaka betalar du 19,50:- för samma. Upp till 500 g kostar frimärken 48:- och varubrev 29,35:-

    Tack shavingroom. Då har jag inte missuppfattat prislistan ;)

    #157915
    Kakofon
    Deltagare

    @GregerA 58502 wrote:

    För varubrev finns inget minsta antal, du taxeras enligt prislista för enstaka varubrev. Lämnar du in minst 100 samtidigt så taxeras du enligt prislistan för sändning.

    Vad som tillkommer är en fakturaavgift, så för att slippa få faktura varje dag så kan du ansöka om att få månadsfaktura mot ett litet kredittillägg. Då får du bara en fakturaavgift i månaden. Vid måttliga antal så blir kredittillägget billigare än 20 extra fakturor.

    Tack Greger för svar.
    Jag väntar på svar från Posten om skillnaden i pris mellan varubrev och klistra frimärken på min typ av försändelser. Eftersom det var affärsrådgivarens förslag borde jag ju ha missuppfattat deras prislistor totalt… Kan de svara hälften så utförligt som du/ni kan här i forumet så ska nog mina undringar snart vara lösta.

    I mitt fall handlar det ju om att skicka enstaka. Jag får hoppas att det kan lösa sig. Tydligen är min prognos för antal brev 2013 inte tillräcklig.

    #157912
    Kakofon
    Deltagare

    Försöker klura ut en ny lösning på hur mina produkter ska kunna fraktas. -500g som inte får plats i brevinkast är oftast förekommande. När skicka lätt gick att köpa och skriva ut var Posten jätteduktiga på att leverera. Posten tycker nu att jag ska klistra frimärken istället.
    Någon som vet när en liten droppe i e-handlarens bästa väns hav börjar bidra och inte bara besvära? Alltså, hur många brev måste man ha innan posten anser det vara lönt för dem att man köper deras tjänst? Varubrev alltså.

    #154675
    Kakofon
    Deltagare

    …och nu går det bra att betala för frakten, men ”Frakt handligen har inte skapats ännu var god försök om en liten stund igen.” Posten är meddelad.

    #151873
    Kakofon
    Deltagare

    Gillar verkligen detta initiativ! Jag har varit igång ett år och har bl.a. med hjälp av er här på forumet fått verksamheten att fungera någorlunda hyggligt. Ja, beroende på vad man väljer att jämföra med. Tack för allt ni delar med er av, och det fina sätt ni gör det på.
    Jag förstår nog fortfarande inte hur mycket det är som jag ännu inte har en aning om. Jag läser mig till det mesta och sen testar jag mig fram. Men, jag behöver bli duktigare på att få min site att synas, så långt har jag förstått :) Jag är intresserad av att få tillgång till en mentor. Nu har jag sagt det.

    Och hej på er! Jag heter Anders och driver LED-lampor, belysning och textilkabel – lyser.se. Fokus är på LED-lampor men annat bra, snyggt och lite speciellt, som har med belysning att göra finns också med. Jag fördelar min tid mellan heltidsanställning, sambo, vårt barn och firman. /Anders

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)