Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #115369
    Kina_svensken
    Deltagare

    Emil: Försökte skriva så gott jag kunde för svenskar i åtanke, är dock ingen lingvistiker men talar mandarin på en hyffsat bra nivå. Ang. att använda mandarin, som utlänning, vid förhandlingar så håller jag med att man lätt hamnar i underläge, dock är det en fördel att ha en kinesisk partner som sköter snacket åt en.

    #115164
    Kina_svensken
    Deltagare

    @Ekorren 10800 wrote:

    Var detta via eget UPS-konto eller via kinakontaktens UPS-konto? Har fått för mig att man som lokal i Kina kan få bättre deal på frakt.

    I min mening är UPS/DHL/Fedex absurt dyra om man skall importera annat än provexemplar. Kör EMS istället, alternativt TNT som är lite billigare än ovanstående bolag.

    Skall man göra affärer i Kina, så låter man kineserna förhandla med kineserna! Personligen har jag totalt lagt ner förhandlingar om priser och avtal på egen hand för att låta någon av mina kollegor göra detta istället. Det GÅR inte att slå kineserna i en prisförhandling;D

    #115162
    Kina_svensken
    Deltagare

    @Mony 10879 wrote:

    Kom på hur man säger att det är för dyrt på kinesiska. Skriver så som man säger

    Tai quela

    quela ungefär som koala i koalabjörn :)

    De blir så glada så när man säger detta, hehe.

    Jag tar och fyller på med nåra andra användbara fraser:) Det är faktiskt mkt lätt att som västerlänning charma kineser med att visa intresse för deras land och språk, även i affärsammanhang såklart!

    1. Ni hao = Hej
    2. Ruidian = Sverige
    3. Ruidian ren = Svensk
    4. Wo shi ruidian ren = Jag är svensk (Uttalas Wo shir roidian ren)
    5.) Duo shao qian? = Hur mkt? (kostar det) (uttalas Dow shao chian)
    6.) Bu = nej
    7.) Bu yao = Vill inte ha (extremt användbart för dig som är trött på att få förfrågan om att köpa laserpekare för 500 ggn, säg bu yao så är det slut sen!)
    8.) Zhong guo = Kina
    9.) Xihuan = gillar
    10.) Wo xihuan zhong guo! = Jag gillar Kina!

    #115024
    Kina_svensken
    Deltagare

    Se till att pruta hårt bara och lär dig lite kinesiska, jag vet inte hur många gånger jag låtit mig luras på dessa cheap markets i olika kinesiska städer! ;D

    #115017
    Kina_svensken
    Deltagare

    Bäst av allt är att kontakta en flygfrakts agentur i Kina och låta dem sköta era leveranser genom EMS (som ägs av den kinesiska staten), det är nog det absolut bästa sättet att få ner era fraktpriser om det endast är flygfrakt ni är intresserade av.

    För EMS så bör ni kunna få ner priset till cirka 50% av det ursprungliga, även med en ganska låg leveransfrekvens.

    Observera dock att rabattsystemet i Kina är annorlunda än det som vi är vana vid. När agenturen erbjuder er 72% rabatt, innebär det att med dem kan ni skicka för 72% av det URSPRUNGLIGA priset, vilket är en markant skillnad!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)