Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #150559
    Knos
    Deltagare

    Mycket fin design. Det enda som jag tycker ni ska ändra är att länkarna i menyn till vänster ska sorteras i bokstavsordning. Lättare att hitta det man letar efter på så sätt i och med att det finns en hel del att välja mellan.

    #150357
    Knos
    Deltagare

    Jag valde PrestaShop och managed hosting hos Glesys. Trots att jag inte kunde särskilt mycket om servrar och sånt tycker jag att Glesys har ordnat det bra för mig. Dock kostar det runt tusenlappen per månad men kostar det så smakar det ju. Rekommenderar verkligen denna lösning. Grymt smidigt. Vill du köra billigare lösning än Glesys finns det Oderlands företagslösning som många verkar rekommendera.

    PrestaShop är gratis och det finns en ganska stor community bakom som hjälper en om det kör ihop sig. Vart toppen än så länge. Tog ungefär två dagar för mig att sätta mig in i hur det fungerar och nu har jag en fungerande webbshop. Du behöver verkligen inte kunna mycket alls om programmering eller dylikt för att använda PrestaShop även om det helt klart alltid är en fördel. Varför? Jo, det finns en hel del modules som dom kallas, både gratis och dom som kostar, man kan likna dom vid plugins hos WordPress.

    #150356
    Knos
    Deltagare
    #149787
    Knos
    Deltagare

    User experience.

    #149780
    Knos
    Deltagare

    Hur aggressiv ska man vara med att skaffa inlänkningar via bloggar, egna satellitsidor, länkbyten, inlägg i forum (som detta inlägg då)?

    Är sidan väldigt ny ska du akta dig definitivt. Jag rekommenderar dig att inte bygga ett stort sjok länkar varje dag. Sprid gärna ut länkbygget, dvs skaffa inte bara artikel-länkar eller dylikt på en och samma gång bara för att det känns väldigt enkelt vid tidpunkten du bygger.

    Kan man straffas för att det händer för mycket på en och samma gång?

    Absolut kan du straffas. Bygger du väldigt många länkar på en och samma gång har det många gånger till följd att du rankar väldigt bra för de söktermer du optimerar för under en kort tid, sedan faller du och om du inte sköter länkbygger varsamt därefter är du körd som nybörjare.

    Om man ska köpa blogginlägg. Vad är viktigast? Att innehållet på bloggen stämmer överens med ens egna innehåll eller pagerank?

    Många säger att innehållet ska vara så himla likt din egen sida som möjligt som du optimerar. Men personligen anser jag att det har ingen betydelse alls.

    Den enda betydelsen jag kan se det kan tänkas ha är om du vill få mer direkt trafik, dvs besökare som går genom den länk du köpt från bloggen/sajten du köpt länken från, i så fall har relevans en stor betydelse men ur optimeringssynpunkt anser jag att det har noll betydelse så länge det är kvalitet på sajten.

    Med kvalité syftar jag på att den inte är en sajt med tusentals obl-länkar och annat strunt. Utan snarare att det faktiskt är en riktig sajt med gärna många bra inlänkar till sig.

    Din sajt behöver inte alls stämma överens med den sajt du köper från pagerank. Pagerank anser jag bara vara en bra grej för att se hur stark en sajt är, men låt dig inte luras allt för mycket av den eftersom den går ju att fuska fram med en del fula metoder. Men ur det stora hela är den ett bra mätredskap för att se sajtens/länkens kvalité om du ännu inte riktigt lärt du hur du analyserar länkar.

    Jag vill avsluta med att säga: var inte alldeles för försiktig. Det vinner du aldrig på. Bygg inte skitlänkar utan satsa på kvalitetslänkar även om det tar längre tid att skaffa dom. Sen skadar det inte om ditt länkbygge ser någorlunda naturligt ut!

    #149779
    Knos
    Deltagare

    Det ena alternativet är inte bättre än det andra vad jag vet, ur sökmotorernas synpunkt alltså. Den enda anledningen till varför du skulle vilja ha det enligt alternativ 1 är för besökarens skull. Själv använder jag alltid alternativ 2 och det är ingen än som klagat.

    Faktiskt tycker jag alternativ 2 ser betydligt bättre. Kategorin vet jag inte egentligen om den är så väsentlig så länge man förstår vad för undersida man är inne på.

    Sedan kan det vara skönt att använda alternativ 2 om du strukturerar om din sida gällande kategorier för att slippa bli av med länkjuice. Visst, du kan köra 301s systematiskt men tror jag skulle inte riskera det.

    #149729
    Knos
    Deltagare

    Det blir nog att jag kör Prestaworks. I det stora hela har det nog ingen gigantisk betydelse för mig i nuläget men långsiktigt tror jag det kan ge mer i form av support osv som ni säger. Sen är det ju ganska billigt med 69 kr per månad för standardpaketet, och med tanke att e-butiken inte kommer ha hundratals undersidor och massa moduler installerade kommer hastigheten nog vara hyfsad.

    Jag får tacka så mycket för all hjälpen!

    Faktiskt blev det Glesys istället. Känns tryggare och bättre långsiktigt. Även om det kostar lite mer så anser jag att smakar det så kostar det. Vill inte ha en seg ebutik.

    #149702
    Knos
    Deltagare

    Skulle nog ändå säga jag är också är hyfsat tekniskt kunnig, i alla fall kunnig nog att lägga upp PrestaShop och ändra till det ungefär som jag vill men min kunskap räcker nog inte mycket längre än så för när det kommer till installationer av mysql osv och hur man gör med säkerheten har jag ingen blekaste aning hur man gör. Kanske bäst därför köra Oderlands företagspaket.

    Gällande Prestaworks känns det som att många av dom saker som man ”får” genom att hostas hos dom redan ingår i gratispaketet.

    Ska klura på det. Men i nuläget är nog Oderland det som det drar mest mot.

    #149677
    Knos
    Deltagare

    Tur jag inte köpte Loopias webbhotell då.

    equipit: Känns helt klart som ett alternativ. Dock känns det som att det är ganska hastiga kliv mellan paketen och att deras features är lite lulliga.

    Ggaiv: Vad menar du med lite mer pill? Har du VPS eller vilket paket kör du hos Oderland?

    MissRetro: Er sida flyter ju på bra. Kör ni privatpaketet eller företagspaketet?

    Tack för hjälpen allesammans.

    #149601
    Knos
    Deltagare

    Det gick undan.

    Distributören finns i USA. Men jag ska höra med dom och se vad det handlar om.

    Tack!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)