Forumsvar skapade

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #169632
    Marsun
    Deltagare

    Hej Oscar,
    Jag tycker du gör helt rätt som håller dig borta från rabatt träsket, det undergräver bara dina marginaler. Men i övrigt har Jakob rätt, det gäller att ha specifika annonser för remarketing/retargeting. Men det absolut viktigaste är att ha annonser som speglar vad konsumenten gjort så att innehållet blir relevant. Och då räcker det inte alltid att bara visa det de tittade på, det kan vara bättre att visa produkter som på något sätt är relaterade till det de tittade på vid första besöket – baserat på verklig konverteringsdata.

    Lycka till!

    //Marcus

    #154136
    Marsun
    Deltagare

    @MikAsp 50240 wrote:

    Vi jobbar med remarketing med både Google (del av adsense ) samt annan 3:e parts produkt. Google har vi bra erfarenheter kring högre eller minst lika bra conversion som adwords. Med 3:e parts produkt har vi inte börjat ännu men kommer bli viktig del av vår verksamhet. Kan återkomma så fort vi testat.

    Hur gick det? Vore väldigt intressant att veta.

    #150523
    Marsun
    Deltagare

    @BannerBosse 50228 wrote:

    Saken är den att ju högre unikt besökarantal en kund har, ju enklare är det för annonsleverantören att leverera visningar.

    Anledningen till att vissa retargeting-aktörer(leverantörer) vill att man minst ska ha 100 000 unika besökare/månad är
    för att det ökar annonsleverantörens chans att kunna leverera visningar i så höggrad som möjligt inom sitt egna nätverk av sajter.
    Om man inte har en tillräcklig bredd (antal stora sajter i sitt nätverk) så blir det svårare för leverantören att kunna hitta och nå ut till de
    specifika besökare kunde vill återannonsera mot, vilket också innebär att effekten uteblir samtidigt som annonsleverantören inte kan ta betalt.

    Ju fler unika besökare kundens sajt har, dessto enklare är
    det för leverantören att kunna leverera visningar(och ta betalt) trots att man har färre stora räckvidds-sajter i sitt nätverk. :)
    Chansen att nå ut med en annons/visning(och ta betalt) ökar helt enkelt, ju fler unika besökare kunden har i och
    med att chansen är större att besökarna surfar runt inom annonsleverantörens egna nätverk av sajter.

    Om man har en tillräcklig bredd i sitt nätverk av sajter(möjlighet att nå många människor-räckviddssajter),
    så har det unika besökarantalet inte samma betydelse i och med att man har lättare att nå ut till kundens besökare, vilket innebär att man kan tillgodose mindre aktörer utan ett krav på 100 000 unika besökare/månad.

    Skål!

    I princip håller jag med dig, så är det. Men det är svårt att vara så generell i sina påståenden, alla aktörer har ju sin affärsidé och sitt upplägg. I Criteo’s fall så handlar det om att vi jobbar med dynamiska annonsvisningar inte bara baserat på de enskilda produkter som konsumenten tittar på utan också baserat på andra relevanta produkter konsumenter köpt, dvs rekommenderade produkter. För att dessa rekommendationer ska bli bra, dvs bli så pass relevanta att de driver klick och konverteringar, så måste vissa mängder data gå igenom systemet. Därav kravet på 100 000 unika per månad.

    Trevlig helg!

    #150522
    Marsun
    Deltagare

    @Danny 50219 wrote:

    1. Ja
    2. Både klick och View
    3. Inte hunnit så långt ännu men det kommer jag definitivt göra innan vi bestämmer oss för hur vi fortsätter jobba i framtiden..

    Får jag rekommendera att du utvärderar din kampanj bara på klickbasis dvs bara tar hänsyn till de konverteringar som kommit som följd av klick? Generellt är det inte bra för annonsören att ta med post-view konverteringar i beräkningen när det gäller retargeting eftersom nätverket enkelt kan lägga en ”visning” per unik och dag så säkerställer de att det ser ut som att en massa konverteringar kommit från dem.

    #150511
    Marsun
    Deltagare

    Hej Danny,

    Siffrorna ser bra ut tycker jag, men jag har några ytterligare frågor:

    • Var detta bara retargeting?
    • Är konverteringsgraden bara på klick eller räknas även iSales/ViewThru in i den här siffran?
    • Har du räknat ut din ROI dvs vad kampanjen kostade i jämförelse med vad din försäljning var på konverteringar som kom efter klick?

    @Danny 50215 wrote:

    Vi har under ca 2 månader kört ca 250,000 visningar som exponerats för ca 7000 unika besökare. (Vi ligger på ca 20,000 unika besökare i månaden så det finns utrymme för mer)

    Konverteringsgrad: 5,0%
    CTR: 0,54%

    Vi har väl sammantaget säga att som konverteringsmaskin finns det bra potential och vi kommer nog fortsätta med liknande annonser i framtiden.

    Tycker även att det verkar ha en bra effekt för spridning av vår butik som ett seriös aktör att räkna då folk återkommit med kommentarer att dom ser oss på Aftonbladet, tv.nu, etc och de tycker det känns tryggt.

    Är väl ingen expert på området så ni får väl fråga mer specifikt om ni vill…här eller PM…

    #150429
    Marsun
    Deltagare

    Ett par tips: titta på hur många konverteringar som kommer efter klick, och kolla på ordervärdena på dessa klick.

    @Danny 50126 wrote:

    Vi har kört en retargetingkampanj (genom Webtraffic) de senaste 2 månaderna nu. Kommer att sitta ner nu i eftermiddag med de ansvariga och få fullständig statistik och kommentarer på hur det fungerat. Kan återkomma under morgondagen med lite input…

    #150427
    Marsun
    Deltagare

    Hur stor du behöver vara beror på vem du väljer som leverantör antar jag. Så om jag begränsar mig till Criteo och det vi levererar så har vi några kriterier vi vill ha på plats för att det ska bli bra för alla parter:

    • Vi vill implementera taggar på siten
    • Du levererar feed (XML/CSV) på fullständigt produktsortiment, med priser och bilder mm
    • Du har cirka 100.000 unika besökare per månad eller mer

    Uppfyller du dessa krav/önskemål så kan vi leverera bra åt dig.

    #150417
    Marsun
    Deltagare

    @Danny: Sportamore kör med Criteo, där jag jobbar och de annonser du nämner är våra. Kontakta mig på m.sundvall@criteo.com om du vill fortsätta diskussionen, nämn gärna att du kommer via den här siten så vet jag kontexten. Välkommen!

    #150416
    Marsun
    Deltagare

    Självklart fungerar retargeting! i normalfallet lämnar 98-99% av besökarna siten utan att köpa/konvertera så om man påminner dem om att de avbrutit sitt köp så kommer fler konvertera än vad som hänt annars. Särskilt om man mäter och optimerar på klickbaserade konverteringar bara, då har man ju full koll. Nu talar jag visserligen i egen sak eftersom jag jobbar på Criteo som är världens största aktör inom retargeting med 100% dynamiska annonsvisningar, men även om man bortser från detta faktum så tycker jag det säger sig självt att det funkar.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)