Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #131794
    mickel
    Deltagare

    Det kommer garanterat att finnas en ganska stor andel som kommer in på sidan bara för att leta deals – MEN trafik är alltid positivt och så länge en mindre andel (även om det bara är någon futtig procent) köper ordinarie varor så är det positivt. Särskilt eftersom det krävs en ganska liten ansträngning för att skapa/uppdatera hemsidan. Sen ska man väl ha en hyfsat etablerad webbshop för att det ens ska vara mätbart. :)

    #131457
    mickel
    Deltagare

    Ja, man går ju som sagt miste om spridningen. Hur hade du tänkt att nå ut till folk, Aros?
    Jag har ingen koll själv men kan tänka mig att t.ex. EniroDeals pushar ut sina erbjudanden på Facebook till (tio?)tusentals personer dagligen… Och det är väl däri marknadsföringsfördelen ligger med de här företagen… (Jag såg t.ex. nu att groupon har nästan 14 tusen ”facebook likes” bara för sin stockholms-sida, ändå en viss marknadsföringspotential)

    #130887
    mickel
    Deltagare

    @lunarmys 28514 wrote:

    Eller är du en sån där optimist som tror att du får återvändande kunder från sådana siter?

    Om man inte räknar innan så kan det gå så här: http://www.huffingtonpost.com/2011/11/22/groupon-cupcake-deal-need-a-cake-bakery-rachel-brown_n_1108676.html

    Nej, jag förstår ju att majoriteten självklart inte återkommer, men det det vore också naivt att tro att absolut INGEN gör det.
    Jag ser det lite mer som vilken marknadsföring som helst, och något man måste kalkylera noga inför. Personen i din länk, till exempel, är ju ett praktexempel på hur man kan klanta till det för sig.

    Tacksam för er input iallafall, jag vill inte kasta mig in i något jag inte är redo för, så det är bra att få respons. Skulle jag prata med dessa företags säljare är det ju garanterat guld och gröna skogar som utlovas. :)

    Något som däremot förvånar mig är att jag ingenstans på t.ex. http://www.groupon.se hittar info om avtal med deras kunder (alltså ”oss”) – det borde väl åtminstone finnas lite basic info? Eller är jag blind?

    #130811
    mickel
    Deltagare

    Tack Julius!

    #130810
    mickel
    Deltagare

    Tack allihopa för era svar. Och på sätt och vis bekräftar de min syn sedan tidigare. Vissa känner sig nöjda (även vissa som testat, som MonsterM ovan), flertalet är skeptiska eller negativa. Det tål att tänkas på och kalkyleras om det är värt det för min del… Samtidigt är det svårt att räkna på det i förväg, viss chansning är det ju helt klart. Fler åsikter välkomna.

    Vad finns det förresten för företag av den här sorten att undersöka? Jag känner egentligen bara till groupon och enirodeals som jag nämnde ovan. Känns som marknaden är översvämmad av liknande aktörer nuförtiden.

    …skillnaden mellan dem är nog just därför ganska minimala dock, misstänker jag…

    #130729
    mickel
    Deltagare

    Ursäkta en eventuellt dum fråga, men var hittar jag nyhetsbrevet?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)