Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #150519
    newintown
    Deltagare

    Postens brev funkar bra genom EU, själv skickar jag även vanliga brev till några länder utanför EU t.e. Australien. Jag skulle alldrig skicka vanliga brev till Italien, deras post är riktig dåligt och det tappas bort en hel del brev utan kolli nr.
    Annars går det bra att skicka REK till hela världen och det är i vanliga fall mycket billigare än UPS så länge du inte har massvis order och kan pruta till ett bra pris hos de.

    #117779
    newintown
    Deltagare

    DHL Servicepoint till utlandet verka vara skit dyrt jämfört med posten.

    Skicka själv nästan bara till utlandet och även om det har blivit mer än 100000 i frakt till privatpersoner i 2010 är det nästan omöjligt att förhandla bra priser.

    Det bästa är att använda postens gröna vadderade kuvert så länge det är under 2Kg. De går att skicka som REK eller Express.

    Innermått storlek M är 210mm*270mm – kostar 155,- inkl moms som REK till hela världen, näst större, storlek L kostar 230,- inkl moms som REK.

    Det enda nackdel är att du betalar frakten kontant när de lämnas in.

    Vid större volymen än 2Kg går det även att använda Postens blåa kartongXL, den kostar 311,- kronor inkl moms up till 5 KG till hela Europa. Utanför Europa blir den lite dyrare, men det tillkommer inga extra avgifter som till exempel tulldeklaration… som hos dhl eller schenker.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)