Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #170423
    nfs
    Deltagare

    vad är de för varor? Vet jag vad det är för varor är det väldigt enkelt för mig att uttala mig.

    I kina finns WU överallt. Ingen konstig betalningsmetod. Det går snabbt med överföringar. banköverföringar tar mellan 3-6 arbetsdagar. För ca 5 år sedan letade jag själv på Alibaba, verkade vara ett scam paradis och tror fortfarande att det är det. Sedan finns det också en STOR mängd oseriösa köpare så det är 50/50.

    Paypal i Kina är obefintligt. Skulle du föra över 10 000 kr till ett nyöppnat(även ej nyöppnat vid vissa tillfällen) paypal konto då skulle kontot omedelbart bli temporärt låst. Bökigt. Används mest av Ebay kinesiska säljare, dem har koll på paypal.

    Tror ej att just detta företag använder sig av betalning med kreditkort som exempelvis Visa/mastercard. Då kan du göra en chargeback om du blir lurad. Dock vet jag inte hur detta riktigt fungerar eller om det är 100% säkerhet att det faktiskt går att göra en chargeback.

    Om du kontaktar mig kan jag försöka hjälpa dig. Beroende på din erfarenhet och den typ av vara du vill köpa så kan alibaba vara bra. Personligen skulle jag aldrig använda alibaba av många anledningar, en av dem är att det tar för lång tid, står ej några priser – Många mail för att hitta rätt.

    Aliexpress är dock bra som det ser ut idag NU. Finns alltid risk att göra förlust på affärer, räkna med det och ta ett högre pris för att täcka det.
    Om priset är lågt så är varan felaktig eller av låg kvalitet. Ibland betalar du mer för att få bättre kvalitet men du får samma kvalite.

    #170422
    nfs
    Deltagare

    Köp från alibaba innebär import då det är utanför EU.

    Om det finns ingående moms att dra av så måste du ha betalat Moms vid importtillfället.

    Sedan är jag inte säker på att det verkligen går att dra av moms vid tulltillfället om man har startat sitt företag först efteråt, du nämner 3 månader. Men tvekar på att om det går även om det skulle vara 1 vecka.

    Om du köper sakerna till ditt företag så måste du betala moms på inköpspriset.
    Om köp sker inom EU så måste du ha ett kvitto från ett företag, med momsnummer/Vat nummer. Ditt kontoutdrag visar ingenting av värde till skatteverket.

    Har endast ca 5 dagar i erfarenhet av detta då jag hade liknande frågor. Kan ha fel i det jag skrivit. Någon med mer erfarenhet som kan tala om hur det ligger till?

    #170331
    nfs
    Deltagare

    Tackar, vet du svaret på dessa två frågor?

    1. Kan jag starta företag och få import moms för mitt paket avdraget när jag kommer tillbaka till Sverige? Hade tänkt att skicka paketet precis innan jag ska hem till Sverige.
    Och ska adressen på paketet vara adresserat till samma person som sedan startar upp företaget, eller spelar det ingen roll.

    2. Kan jag betala tull och moms och sälja varorna privat?

    #170328
    nfs
    Deltagare

    Jo, så var tanken från början. Att jag eventuellt ville gå vidare till en annat land, men göra ett snabbt stop i Sverige. Läste på Tullverkets sida med rubriken ”Flytta hem från utomlands.” Ställde då min fråga i forumet för rådgivning och tips. Tullager har jag läst det lilla som det finns info på men tror att det kommer kosta mycket.

    Men då det inte verkar gå så har jag inget val än att stanna i Sverige och försöka så gott det går.

    Hur är det bästa tillväga gångs sättet.
    Kan jag starta företag och få import moms för mitt paket avdraget när jag kommer tillbaka till Sverige? Hade tänkt att skicka paketet precis innan jag ska hem till Sverige.
    Och ska adressen på paketet vara adresserat till samma person som sedan startar upp företaget, eller spelar det ingen roll.

    Eller kan jag betala tull och moms och sälja varorna privat?

    #170317
    nfs
    Deltagare

    Hur är det i mitt fall.
    http://beta.ehandel.se/forum/ekonomi-foeretagande/7414-har-endel-lager-som-jag-funderat-pa-vad-jag-ska-goera-med-flytta-tillbaka-till-sverige.html

    Kan jag starta företag och få import momsen avdragen när jag kommer tillbaka till Sverige? Hade tänkt att skicka paketet precis innan jag ska hem.
    Eller kan jag betala tull och moms och sälja varorna privat?

    #170281
    nfs
    Deltagare

    Hej!

    Tack för svar. Det är tyvärr väldigt svårt, har försökt.
    Har du andra tips? I slutet skrev jag att jag kanske måste bita i det sura äpplet.

    Om jag nu ändå kommer betala moms och tull på varorna så vad är det bästa jag kan göra åt situationen.
    Ska jag starta företag? Eller ska jag betala tull och moms och sälja varorna privat.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)