Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #154371
    Philip.E
    Deltagare

    Sådär! Nu är första dagen på Canton Fair avklarad!:)

    Tänkte berätta lite generellt om Guangzhou till er början.
    Har varit här i 4 dagar nu, varav 3 dagar utforskat stan, varit på små marknader, ätit luncher för 15 kr, ja gjort så mycket jag hunnit med från 08.00 – 21.00. Har gått så många mil att den börjar kännas ordenkligt i benen nu… ;)

    Det är väldigt varmt här nere, ungefär 30 grader varje dag och lite halvt soligt (solen når nästan aldrig igenom då det är så himla mycket smogg pga alla avgaser). Hörde en lite läskig sak, att en trafikpolis här nere får i sig avgaser osv att den motsvarar ungefär 70 ciggaretter om DAGEN!

    Taxi är väldigt billigt, man åker nästan ungefär 10 minuter för 15 kr.

    Staden som sig har mycket att erbjuda, på ena sidan gatan kan det vara en äkta Louis Vuitton som är ungefär 20% dyrare i än i Sverige, och på andra sidan gatan kan det stå försäljare och sälja samma saker, fast fake.

    Igår besökte vi en klock marknad med ungefär 3000 försäljare som hade sitt eget lilla krypin/butik. Där kämpade dom otroligt mycket för att man just skulle handla hos dom, då alla försäljare sålde exakt samma klockor..

    Språket:
    På de finare hotellen och finare resturangerna kan de flesta hyffsad engelska.
    Men på de mindre mat ställena kan ingen engelska, man får helt enkelt peka på bilder i menyn då inte ens dom finns på engelska. Har gått över förväntan hitills faktiskt. På mässan kan däremot alla engelska både i resturangerna och försäljarna.

    Canton Fair:
    Begav mig från hotellet med en buss som gick därifrån varje halvtimme till mässan(De flesta hotell hade så), och det pågick hela dagen, även hemfärd.

    Väl på plats insåg jag hur stort det var, Mässan består av 3 stycken gigantiska byggnader som tillsammans är 1,16 miljoner kvadrat!
    Varje byggnad har 4 våningar, och varje våning är indelad i olika sektioner.
    Imellan byggnaderna kan man antingen åka ett rullband som är någon kilometer eller åka med någon av alla hundra golf bilar som går imellan alla hallar hela tiden.

    Har idag hunnit med ungefär 1 hel byggnad (men då har jag gått konstant i flera timmar) Finns otroligt stort utbud av alla sorters produkter.
    Lärde mig ganska fort att om man är intresserad av något, gå fram DIREKT och få information, bryschyrer, priser, ge visitkort så de kan skicka fullständiga prislistor osv, för du kommer aldrig komma tillbaka till samma ställe du var på.

    Nu är klockan efter 22.00 här borta och jag ska sova innan nästa dag på mässan imorgon.
    Om ni har frågor om något så är det bara ni skriver så skall jag svara så bra jag kan! :)

    #154082
    Philip.E
    Deltagare

    Hej igen!

    Kul att så många verkar intresserade och tack för alla tips jag har fått från er som varit där.:)

    Jag ska försöka så gott jag kan att uppdatera er här ett par gånger medans jag är borta, och även försöka få med bilder osv.

    Till er som varit i Guangzhou:

    Eftersom mässan börjar på tisdag har vi några dagar att strosa omkring på annat.

    Jag är ute efter några bra markets ni kan tipsa om? Har hört mycket gott om en marknad vid en järnvägsstation men inte fått någon bra beskrivning av någon och hört att den ska vara svårt att hitta?

    Kan någon av er som varit där ge beskrivning vart den är, hur man hittar den eller ett namn på vad den heter? :)

    Ge mig även tips på andra markets, är mest ute efter kläder, ev någon canada goose jacka.

    Tack på förhand!

    #153966
    Philip.E
    Deltagare

    @Richie72 54050 wrote:

    Hej Philip
    Jag har tyvärr inget att bidra med men tänkte höra hur du åker dit, vad det kostar och om du tar hjälp av någon konsult därborta.
    Mvh
    Richard

    Hej! Jag åker från Arlanda med Qatar Airways. Jag och min far åker och 2 flygbiljetter tur och retur kostade 13.000 kr när jag bokade i helgen, hotell går på 7000 kr för ett 5 stjärnigt som ligger 2 km från mässan.

    Så totalt ca 20.000 kr för hotell och flyg för 2 personer.

    Vi åker dit helt på egen hand och hoppas det kommer räcka ganska långt med engelskan.

    /Philip

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)