Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #179242
    Plantanica
    Deltagare

    Håller absolut med att logotypen inte är bra, jag har tänkt tagit fram en bättre. Har dock inte dessa kunskaper själv. Likaså bildspelet ska jag fixa till. Har också funderat om bildspelet är bra överhuvudtaget? Är det bättre att ta bort det och bara ha utvalda produkter? Fast samtidigt känns det tomt på sidan då. Jag använder en färdig mall för webbutiken så jag kan inte flytta runt designen hur jag vill.
    Mer text, bilder och länkar ska jag fixa! Jättebra tips tack! Man blir lätt hemmablind när man sitter själv!

    Hur är mina köpvillkor?
    Tycker själv att de har blivit väldigt långa. Svårt att skriva, öppetköp och reklamation av växter är ju lite undantag.

    Fråga om frakter:
    Jag har många olika fraktalternativ och frakten baseras på volymvikt. Köparen måste gå till kassan för att se vad frakten kostar där denne får välja fraktsätt. Är det bättre att skriva in alla olika alternativ för frakt och vad det kostar i köpvillkoren / alternativt en länk till en fraktkostnads sida?
    Eftersom jag säljer inom hela EU så har jag valt att ha viktbaserad frakt. Hade jag bara sålt inom Sverige så hade det varit mycket smidigare att ha fraktklasser eller fast frakt.

    #179234
    Plantanica
    Deltagare

    Hej!

    Jag heter Marie Hanzén och är ny medlem här på forumet men har varit här och läst under en lång tid och lärt mig massor av alla fantastiska människor här. Dags nu att bli medlem och presentera mig.

    Sommaren 2015 startade jag webbutiken Plantanica.se – nischad odlingsbutik med framförallt Hoya (porslinsblommor), fröer (med fokus på lite ovanliga fröer) samt tillbehör mm. Sortimentet utökas efter varv. Försäljning sker inom hela EU.

    Jag har ingen tidigare erfarenhet av e-handel, men har under lång tid haft en dröm och vision att någon gång få starta en webbutik. Jag har jobbat säsong i många år och mellan varven varit arbetslös så jag har inte kunnat starta någon hobbyfirma för att se hur det går och jobba upp den. Nu har jag äntligen fått chansen, jag har fått beviljat starta-eget bidrag av arbetsförmedlingen i 6 månader, alldeles för kort tid, men en liten hjälp på vägen i allafall.

    Eftersom jag redan är känd inom Hoya då jag samlar på dessa växter så räknade jag med att ha lite försäljning redan i uppstarten. Hoyorna är ju mycket min marknadsföringskanal för att nå ut direkt till några av kunderna på marknaden. Jag ska naturligtvis bredda sortimentet och nå fler kunder, men med fortsatt fokus på lite mer special sortiment. Då jag inte har så mycket kapital att investera i nya varor så får jag uppdatera sortimentet med nya produkter efter varv.

    E-handelslösningen är Kodmyrans Shop4Sale Bas och jag använder PayEx som betalväxel och Swedbank som inlösare. (Swedbanks betalpaket). Kortbetalning, Swish, Bankgiro och för utländska kunder även bankbetalning. Att välja e-handelsplattform var inte så svårt då jag tittade mycket på systemet bakom, hur det är att jobba i admin gränssnittet och att det var enkelt att hantera ordrar mm. Att välja betallösning var nog det svåraste att välja det var ju en djungel med att lära sig om betalväxlar, inlösare och så skulle det ju allt vara integrerat med e-handelsbutiken också. Skickar det mesta med posten, men har även avtal med DHL genom Pluskontot.

    Under denna korta tid jag har hållit på med e-handel (startade upp webbutiken i slutet på juni men det var ju många månaders förberedelser också) så känner jag att jag äntligen har hittat rätt! Det är det här jag vill göra! Jag har aldrig haft så roligt och mått så bra som nu. Jag har utvecklats så otroligt mycket under denna tiden: Att fatta beslut (det är annars en av mina svagheter), lärt mig att hantera motgångar till positiva erfarenheter, ta tag i saker och lärt mig en massa nya saker. Det är så härligt att känna att varje dag är en ny spännande dag och man vet aldrig vad som händer. Att vakna på morgonen och känna lycka och glädje för att det är en ny arbetsdag, det har aldrig hänt förut, jag har aldrig trivts med livet som anställd eller vant mig vid det och jag har alltid haft den där känslan och längtan efter att vara min egen…Nu äntligen har jag tagit steget och hittat rätt!

    Historia:
    Född och uppvuxen i en liten stad i Dalarna, flyttade till Göteborg i 20-års åldern för att prova storstadslivet. Trivdes med det ett par år när man var i den åldern så man gillade utelivet och storstaden. Träffade min sambo och började så småningom längta till landet igen och då hamnade vi i Veddige (utanför Varberg). Här bor vi sedan år 2000 på landet i hus med storträdgård, katter och kakadua.

    Jobb/Yrke:
    Började jobba inom vården när jag var 18 år och jobbade inom det yrket i 12 år. Omskolade mig sedan inom trädgård och jobbat från och till i det yrket i ca 8 år, säsongsanställningar och arbetslös mellan varven. Omskolade mig för något år sedan till Systemutveckare RIA / Front-End-Developer, med det har varit väldigt svårt att hitta jobb inom det (om man inte bor i någon större stad) och det var också ett närmare steg på vägen till att bli e-handlare.

    Fritid/Intressen:
    Växter och odling är mitt stora intresse. Har en stor samling av Hoya http://mypos.se min privata sida om mina växter. Fotografering och bild – speciellt macrofotografering av blommor. Hemside- / Kodning.

    Skriva tycker jag är kul också om jag kommer igång…..blev lite lång presentation, jag hoppas ni orkade läsa och har fått en liten bild av mig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)