Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184608
    Prylandia
    Deltagare

    Då var det dags.

    En kollega e-handlare som har blivit av med varor till ett värde av flera tusentals kronor på fyndiq och blivit hotad av supporten med polisanmälan om hen själv direktfakturerar köparna har polisanmält bolaget för medverkan till bedrägeri.

    Enligt kollegan är Fyndiq mycket medvetna om vilka diskussioner som förs på sociala medier där man tipsar varandra om hur lätt det är att lura till sig kostnadsfria produkter men agerar inte för att stoppa bedrägerierna. Dessutom menar kollegan att Fyndiqs allmänna villkor står i strid med svensk lagstiftning och därmed inte gäller i dessa fall.

    Tror ni att det finns någon chans till framgång? Är själv absolut inte insatt i lagtexten kring det som fyndiq sysslar med.

    #184525
    Prylandia
    Deltagare

    Fyndiq är medskyldiga till bedrägeri i mina ögon. Så enkelt är det. Vi har sålt på deras plattform som bisyssla i mer än ett år och går nu över till egen webbshop då det har blivit ohållbart att vara handlare där.

    I en kategori hade vi flera varor som var bästsäljande under nästan 2 veckor. När jag öppnar kategorin idag har varorna under ”Bästsäljande” ersatts med helt random artiklar. Dessutom går våra produkter inte att hitta i hela kategorin medan de är sökbara. Vad i hela världen håller de på med?!

    Angående 200kr regeln så vi själva börjat fakturera kunder som reklamerar men inte returnerar en vara. De enda man ej kan ta på detta sätt är ju kunder som hävdar att de inte har fått sin beställning. Alla andra såsom ”dålig kvalitet” m.m. får en lapp med inbetalningskort hemskickade helt enkelt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)