Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #150247
    RAZONA
    Deltagare

    Tack så mycket Prix

    #150180
    RAZONA
    Deltagare

    Hej
    Jag tycker att tullverket har ett stort ansvar och de måste står för detta därför att allting som köpas från kina måste komma genom tullen. Tullverket måste reglera importen från kina till privat personer och granska det till en viss gräns för varje person.

    Om jag säler varan för 100 kr med vinst 30 kr hur skall jag för fan kunna konkurera med en kiniska säljare som säljer samma varan för 20 kr.

    Man förlorar många köpare pga de föredrar att köpa direkt från kinesiska webbutiker för att slippa betala momsen, hoppas att detta åtgärdas.

    #150179
    RAZONA
    Deltagare

    Hej,
    För ett par dagar sedan kom fram ett paket via DHL som jag hade beställt från Kina. Säljaren skrev på paketet väldigt lägre värde plus present. Dem gör så för att gör deras kunder slippa tulla vilket de flesta köpare ber om det. Eftersom varan används inte för privatbruk utan för komersiell bruk måste då tullas.

    Vad jag gjorde var att jag kontaktade säljaren och bad honom att skicka en faktura med aktuella beloppet. Sedan tog jag paketet med mig till tullverkets expeditionen i Göteborg och berättade om vad som hände och visade rätta fakturan. Då fick jag en blanket att fylla och betalade med kort momsen.

    För att göra det lättare:
    Be säljaren att skriva på paketet företagets namn och att ordet företag, butik, company eller store står med som indikation att varan är för komersiell bruk.
    Skaffa EORI nummer från http://www.tullverket.se – Tullverket [NS4 version]
    Skaffa tillstånd att använda tullverekts e-tjänster

    Om paketet levereras via DHL då DHLs agenten ber mottagaren att underteckna att han accepterar att betal tullsavgift och momsen
    Om paketet levereras vi FEDEX då kommer en faktura efter ett par dagar hem till mottagaren

    Man förlorar många köpare pga de föredrar att köpa direkt från kinesiska webbutiker för att slippa betala momsen hoppas att detta åtgärdas.

    #149093
    RAZONA
    Deltagare

    Aha. Tack så mycket för svaret. Jag skall kolla dem andra.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)