Forumsvar skapade

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #133439
    Rebecka
    Deltagare

    Tack för tipset om dapurpixel.com

    Fick ett till bud från PrestaShops forum på 79 EUR.

    Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra eller vem jag ska välja. Prestaworks är de enda jag har valt bort (inte för att de skulle vara dåliga men de är på tok för dyra).

    #133419
    Rebecka
    Deltagare

    Jag som inte själv är insatt i just den branschen har svårt för bedöma detta. HTML mallen jag fick säljs på ThemeForest.net och där är priserna låga (fick självklart HTML mallen av skaparen själv). Å andra sidan kan ju designerna köpas av flera, så de blir inte personliga på samma sätt. Inget problem för mig dock.

    Fanns en annan design jag gillade på ThemeForest som var anpassad för även surfplatta och mobil. Där erbjöd skaparen själv att konvertera designen till PrestaShop för mellan 630 EUR till 840 EUR (för 15 till 20 timmars eller max 3 dagars arbete). Dock hade den designen mer än den design som jag har (surfvänlig på såväl dator som surfplatta och mobil). Frågan är väl om det är så viktigt att sidan är anpassad för även surfplatta och mobil i början.

    Jag har inget emot hobbykodare, så länge de gör ett bra jobb. Inom WordPress finns det många hobbykodare som är riktigt grymma faktiskt.

    #133417
    Rebecka
    Deltagare

    Dyra som sjutton också. ;)

    Ville inte nämna vilket svenskt företag jag hade kontaktat, men eftersom du tog upp Prestaworks så kan jag meddela att de är det svenska företaget.

    #132656
    Rebecka
    Deltagare

    Jaha, du menar så. Det kan jag absolut tänka mig, att låta en person eller ett företag i utlandet göra jobbet åt mig. Just nu måste jag bekanta mig med PrestaShop först. Först då kan jag se vad jag behöver hjälp med och inte. PrestaShop verkar lovande än så länge, får se hur det blir. OpenCart blir det dock inte, PrestaShop verkar redan ha flera funktioner som standard som OpenCart inte har.

    #132651
    Rebecka
    Deltagare

    Vad menar du med låta utvecklingen ske utanför Sverige? Syftar du på en utländsk hyr-/betallösning? Känner bara till Big Cartel och Shopify varav Big Cartel inte erbjuder mycket funktioner eller betalsätt, och Shopify är ju inte precis billigt. Eftersom min butik ska vara på svenska och för svenska kunder känns ju något svenskt mer vettigt. Hittills har jag haft problem med inkl. moms i OpenCart (något som PrestaShop dock verkar erbjuda).

    #132617
    Rebecka
    Deltagare

    Oj, så många svar. Vad kul!

    Ska tänka på det här med betalsätt. Självklart behöver jag inte erbjuda alla betalsätt i början kanske, men vill ändå erbjuda kunder möjlighet att betala. Själv blir jag alltid lika besviken när direktbetalning inte erbjuds eftersom jag bara har Maestro (SHB). Vet att en ”ska” ha MasterCard eller VISA men jag handlar så sällan över Internet (blivit mer dock) att kostnaden för ha MasterCard eller VISA inte är lönsam.

    Som jag skrev är det mer ett hobbyprojekt än affärsplan. Jag startar webbutiken lite med huvudsyfte att lära mig sköta allt och marknadsföra. Egentligen har jag andra idéer som jag tror mer på, men eftersom jag inte har god ekonomi för stunden väljer jag att börja nedifrån och upp. Webbutiken jag vill köra igång nu är mer möjlig då jag redan har alla produkter hemma.

    Varför jag velar mellan open source och hyr-/betallösning är för att jag ser för- och nackdelar med båda sätten. Fördelen med open source är att jag inte är knuten till något specifikt företag, möjligheterna är många (att avancera) liksom det faktum att det är open source gör att jag kan be ”vem som helst” om hjälp. Jag är inte knuten till ett företag utan alla som kan programmering och open source har möjlighet att hjälpa mig. Fördelen med hyr-/betallösning är väl mer att jag sparar tid eller får en försvenskad webbutik på en gång.

    Jag håller just nu på att installera PrestaShop för en provkörning. Återkommer när jag har lyckats installera det.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)