Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #182208
    RomDoll
    Deltagare

    Tack för era svar, jag ska kolla upp olika bolag som hanterar import och fundera vad som blir lämpligast för mig och mitt företag. En sak jag i alla fall är säker på är att jag inte vill tulldeklarera själv, trots att jag sköter min egen bokföring och är van vid administrationsjobb räckte det att jag slängde en snabb blick på en tulldeklarationsblankett för att inse att det nog är bäst lämnat till någon mer kunnig inom import ;)

    En annan fråga om import: Tidigare när jag har handlat privat från USA har jag hämtat ut mina grejor hos postombud och har då alltid fått papper från Posten med uppgifter om moms och eventuella andra importrelaterade avgifter jag ska betala. Vad jag har förstått brukar det fungera ganska lika även när man importerar som företag och att fraktbolagen normalt sköter förtullningen automatiskt. Jag beställde dock nyligen några materialprover från min tänkta leverantör i USA som skickades med USPS direkt till min brevlåda och denna gång följde det inte med några svenska papper som specificerade varornas moms osv, det enda tullrelaterade dokumentet på paketet var en CN22-tulldeklaration med fraktuppgifter osv. I och med att det sitter en CN22-tulldeklaration på paketet, betyder det att försändelsen har tulldeklarerats som den ska eller måste jag deklarera själv nu i efterhand?

    Nu var visserligen denna provbeställing värd under 1500 så det blir ju ingen tull och importmoms betalar man ju inte in som företag numera, men jag behöver ju veta exakt hur mycket momsen blir för att kunna redovisa rätt i min momsdeklaration. Kan jag räkna ut momsen själv utifrån varornas värde eller hur gör jag? :confused: Ursäkta mina förvirrade frågor men jag trodde att fraktbolaget skulle fixa med förtullningen och att alla papper jag behöver skulle följa med som tidigare när jag har importerat privat, så jag känner mig lite bortkommen just nu och skulle verkligen uppskatta om någon kan hjälpa mig förstå vad jag kan/behöver göra i denna situation.

    #161113
    RomDoll
    Deltagare

    @C.Larsson 81083 wrote:

    Jag började med payson. Nu har jag certitrade för kort,billmate för faktura och payson för direktbetalning

    Är Billmate bra? Hade funderat på att ha Payson för fakturor men såg att Billmate är billigare. Och är det nån särskild anledning till varför du använder Payson för direktbetalningar istället för Billmate?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)