Forumsvar skapade

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #133886
    SamHjalp
    Deltagare

    Jag såg att menyn som länkandes till i originalposten har en viss fördröjning innan den visas/döljs efter det att musen dras till/från den. Är det att föredra?

    Jag tycker det. Deras meny är i allmänhet rätt bra – det enda jag störde mig på var bestseller-grejen och att den hoppade fram på olika ställen hela tiden när man rörde musen över kategorierna. Antingen borde det ligga fast till höger eller vänster eller inte vara med alls.

    #133602
    SamHjalp
    Deltagare

    Snyggt och bra överblick om det görs bra. Mycket viktigt att mouseover-effekten fungerar som tänkt så att det inte håller på och blinkar eller att menyn/rutan stängs för lätt, då blir man lätt irriterad. Men när det fungerar bra så är det ett riktigt schysst alternativ.

    #133601
    SamHjalp
    Deltagare

    Kan inte svara för hur deras VPS fungerar då jag använder andra tjänster från dem (colocation, fungerar jättebra), men de är mycket trevliga att ha och göra med. Så om jag behövde VPS skulle jag inte tveka på att anlita dem.

    #129860
    SamHjalp
    Deltagare

    Ytterligare mellanhänder som vill ha en del av kakan. De ska ha sin avgift och bloggaren ska ha sin kickback – blir det något kvar till dig? Hur behandlas ditt varumärke av bloggarna, är de kvalificerade att ha sådant ansvar (så klart lite beroende på produkt man säljer, men ofta är nog den vanliga bloggerskan Maria Andersson 14-16 år).

    Vet inte alls själv men tycker att det är tänkvärda frågor innan man testar.

    #129407
    SamHjalp
    Deltagare

    Jag gillar det. Så tråkigt med bilder i standardutförande, man bläddrar bara förbi. Självklart ska det finnas tydliga, detaljerade bilder att tillgå i webshopen, men som reklam är detta strålande.

    #129405
    SamHjalp
    Deltagare

    @Parvelito 26865 wrote:

    Just det där kände jag inte till, men garden är alltid uppe numera på nätet, i telefonen och när man vittjar den vanliga brevlådan.

    Ja man ska akta sig även om det ringer! Fick ett samtal häromdagen från en indier (på engelska) som utgav sig för att vara från någon organisation som har med Microsoft att göra. Han påstod att de mottagit felmeddelanden och att min dator var infekterad med skadliga program. Sedan lotsade han mig till att öppna Loggboken på datorn för att visa att det fanns felmeddelanden (detta är helt normalt att det finns och tyder alltså inte på skadliga program) och att därmed ”bevisa” att datorn var infekterad. Sedan bad han mig att öppna http://www.ammyy.com (ofarligt att besöka sidan, de har t.o.m. info om scamen på sidan) och där ladda ned ett fjärrstyrningsprogram så att deras tekniker skulle kunna visa mig de skadliga programmen.

    Jag frågade om det skulle kosta något att rensa bort det och då sade han att det var gratis och att det endast var en registreringsavgift, samt att man då skulle få Microsoft Security Essentials helt gratis (som redan är helt gratis!). Längre än så kom vi inte i samtalet då jag upplyste honom att jag arbetar dagligen med datorer och frågade om de lurat många med denna scam hittills.

    #129403
    SamHjalp
    Deltagare

    Antar att du är van vid Mac och därför vill ha en sådan? Annars kan du ju spara 4000kr på att välja en PC istället.

    Nedan hittar du en länk till Sibas Air och ett likvärdigt PC-alternativ. PCn har snabbare hårddisk (128gb solid state disk) men Airen har större hårddisk (750gb med 5400rpm – alltså den långsamma varianten av ”vanlig” hårddisk). PC:n har även lite bättre upplösning 1600×900 jämfört med Airens 1280×800. PCn väger 1.3kg och Airen väger 2.04kg.

    I övrigt är de i stort sett identiska, ja, förutom då att Airen kostar 4000kr mer. 😮

    Air:
    http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=8039772
    PC:
    http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=7699449

    #128772
    SamHjalp
    Deltagare

    Om det är jämt mellan dig och konkurrerande sidor kan det fortsätta pendla hela tiden. Att det är upp ena veckan och ned andra kan påverkas av exempelvis hur snabbt din sida jämfört med dina konkurrenters sida laddas. Så det behöver inte bero på ändringar av länkar, uppdateringar av sida o.s.v. Sin SEO är inget man någonsin får bli nöjd med för då blir man omsprungen – så fortsätt jobba! :)

    #128697
    SamHjalp
    Deltagare

    Testade mina pingtider just nu, ligger kring 30ms, men då är det ju rätt kraftigt lastade servrar vi talar om.

    #128696
    SamHjalp
    Deltagare

    Regel nummer 1: Säg aldrig ja till en telefonförsäljare!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 42 totalt)