Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #156777
    Simonk
    Deltagare

    @mavraj 57222 wrote:

    Okej – har endast 6 dagars erfarenhet av Adwords och sen är inte mitt sortiment så stort. Tycker du trots det att det är värt att köra 130kr/dag Adwords? Det är trotsallt en ganska stor ökning, blir 560kr mer i veckan än tidigare.

    Hur hög konverteringsgrad har din ebutik? Genom Adwords så bör den hamna på minst 1%, dvs så behöver du 100 besökare för varje konvertering. Där kostnaden bör hamna på ca 120 SEK (skjuter vilt från höften), samtidigt är det viktigt att att du riktar annonsen mot en specifik kundsegment. Lite så här:

    Jag vill handla en BLADE Bumper som julklapp till min mamma => jag söker på Google => Ser din annons ”Snygga BLADE Bumpers” => klickar på annonsen och hamnar på denna sida BLADE Bumper

    Ungefär så bör du optimera dina kampanjer, har du flera färger på BLADE Bumpers så ska du länka till den sida som innehåller alla färger. Samtidigt kan du köra specifika kampanjer för varje färg och länka till den undersida som innehåller samma märke och färg som man har sökt på.

    Detta inlägg kan nog bli hur lång som helst, men hoppas att du förstod hur jag menade. Annars så kan du dra iväg ett pm så kan jag kika på ditt konto.

    Och glöm inte att satsa på de produkter som har sålt bäst hittills. Ju mindre budget du har att lägga ut, ju mer riktad bör din annonseringen vara.

    #156775
    Simonk
    Deltagare

    @mavraj 57200 wrote:

    Jag marknadsför mig inte så mycket tyvärr. Jag har sedan 1/12 annonserat via AdWords. Budgeten på AW har legat på 50kr/dag så det har genererat mellan 30-50 klick/dag. Sen kommer ytterligare 10-15 besökare/dag organiskt från Google och ytterligare några via facebook.

    Totalt 50-70 unika/dag.

    Sen marknadsförde jag inget alls mellan sept-nov och trots 15-20 unika/dag ficka jag några beställningar i veckan. Nu har antalet besökare ökat och butiken har julpyntats men trots det har försäljningen dött helt.

    Höj Adwords budgeten till ca 130 SEK/Dag nu innan Jul, och rikta in annonsen/annonserna mot en specifik kategori som du vet har sålt bra innan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)