Forumsvar skapade

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #178054
    stecha
    Deltagare

    @staffanj 82251 wrote:

    Ingen dålig ide, nordiska designvaror kan nog bli stort! Ang. plattform funker väl alla de större open source plattformarna bra.

    Precis, design är vi duktiga på! IKEA verkar omtyckt i Kina (större städerna). Jag vet att fjällräven kånken var populärt ett tag, men sedan (rätta mig om jag har fel) gick produktionen över till Kina och då var det inte lika roligt längre.

    Jag ska kolla lite mer på open source, jag är dock lite rädd att det blir svårt att få det riktigt bra om man inte kan programmera. Det ska helst vara enkelt att få igång och se snyggt ut.

    #178053
    stecha
    Deltagare

    @AnnaW 82240 wrote:

    Tycker du ska kolla på OpenCart, den har stöd för det mesta.

    OpenCart kan ju vara ett alternativ men kräver inte det att man kan lite programmering för att få det bra?

    #178051
    stecha
    Deltagare

    @dd88 82225 wrote:

    Hur du än gör så kommer du inte billigt undan med de kraven du har, ehandel mot Kina är inte billigt.

    Jag skulle föreslå att du sätter upp en Magento-plattform med en multistore-lösning (för att kunna hantera flera språk och valutor, i framtiden även ett eventuellt dropship-lager) och kollar på en CDN-leverantör som har bra stöd för Kina.

    Skulle även rekommendera dig att kolla på Union Pay, de är lika stora som Alipay i Kina idag. Tenpay är en annan walletleverantör som har en mindre täckning, men är ett viktigt betalsätt i storstadsområdena (Kina är ett stort land). Se till att sätta upp rätt valutakonton, låt en revisor titta på uppsättningen i ditt affärssystem.

    Skulle gissa att startkostnad för enbart Kina ligger runt en halv miljon om du låter en seriös webbyrå lösa det. Om man utgår från det du skriver så är det nog för svårt att lösa själv om du inte har bekanta som kan hjälpa dig.

    Jag anser att du bör lansera en plattform för EU först, bygga upp kapital och titta på Kina när du är varm i kläderna.

    Vill du enbart komma billigt undan så sätt upp en hyrlösning för EU och en för Kina, dessa har jag dock ingen koll på. Blir två plattformar att driva och uppdatera, men betydligt billigare än en som klarar allt.

    Tack för ett utförligt svar! Jag ska ta en närmare titt på Magento.

    För ett tag sedan tog jag upp detta med betallösningar med vänner och potentiella kunder i Kina. Det kändes som att de flesta föredrar att betala med Alipay före CUP. Har hört talas om Tenpay men känner ingen som använder det, jag ska kolla närmare på det.

    Att lansera en plattform för EU först blir inte riktigt rätt. Våra kunder finns i Asien framför allt i Kina. Det lutar nog åt att starta en sida enbart för Kina. Jag har tidigare kollat på Textalk, det är ju väldigt billigt och efter att ha testat deras demobutik kändes det riktigt bra. Dessvärre fungerar inte Alipay där…

    Prestashop verkar också bra efter att ha kikat lite på det, där finns ju Alipay som addon. Jag antar att Prestashop kräver lite mer av mig än vad t.ex. Textalk gör.

    #178047
    stecha
    Deltagare

    @Stefan72 82123 wrote:

    Låter ju väldigt spännande om du ska vända dig direkt till kinesiska kunder på deras eget språk och allt. Vad säljer man då?

    Ja visst är det spännande! Det finns en massa saker man kan sälja, det handlar väl egentligen att titta lite närmare på vad vi är duktiga på här i Sverige, Skandinavien eller Europa. Jag upplever att kineser börjar handla mer och mer från utlandet, det tror jag beror på dels dåligt tillit till vissa lokala producenter och dels att fler kineser har mer pengar att handla för än tidigare.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)