Forumsvar skapade

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #132542
    Sylvia
    Medlem

    Jag säger Adwords. Men jag är partisk ;-) Kolla gärna in bloggen och tipsen om Adwords där. http://www.adwordsbloggen.se/adwords-mini-guide/

    #132539
    Sylvia
    Medlem

    Vi kör bruna kartonger och vita bubbelpåsar från Pack o Plock. Och så har vi en liten glad blomma på adressetiketten för att pigga upp det hela. Nu till jul köpte vi mörkblå bubbelpåsar med jultryck.

    #122256
    Sylvia
    Medlem

    Jag kunde inte följa länken du angav men jag kommer hit tex: Miljövänliga jiggskallar – Simpans blyfria fiskedrag och det ser ju bra ut.

    Jag föreslår att du gör några fler annonsgrupper med ord som tex fiskedrag. Om du bara får några klick på någon annons så brukar kvalitetsresultatet höjas på en gång och budkravet bli lägre. Att budet är 7kr betyder inte heller att klicket kommer att kosta så mycket.

    Är man helt ny som annonsör i Adwords så är det ofta hänt att man får sitta i sandlådan en stund med rätt höga bud men det brukar ge med sig.

    Ett annat tips kan vara att titta lite på dina backlinks. Vem är det som länkar tillbaka till dig? Är det ingen kanske? Skulle du kunna få någon att länka till dig med ordet fiskedrag eller jiggskalle i länken?

    #118833
    Sylvia
    Medlem

    Väldigt trist att du måste avsluta kontot för att kunna byta betalningsmetod. Ett kontos ålder och historik är två saker som påverkar ditt kvalitetsresultat, självklart inte de enda men de är viktiga ändå. Ett nytt konto får alltid kämpa lite i början för att komma med bland visningarna till ett hyfsat bud.

    Det positiva med ett nytt konto är dock att du kan använda en kupong på 750kr i klick ;-) Jag har några över om du vill ha.

    #118832
    Sylvia
    Medlem

    Om du lägger ett ”skambud” och systemet anser att det är för lågt kommer din annons helt enkelt inte att visas överhuvudtaget. Det kommer att stå i orange text att ditt bud är under förstasidesbudet och så händer inget.

    De uppskattade förstasidesbuden i Adwords ska man ta med en nypa salt. Om ditt konto är nytt tex kan du få ge ett högre bud än vad en annan annonsör med lite mer historik kan få, osv.

    Vad man får göra är att snällt lägga en bud tillräckligt högt för att få vara med i visningen och sedan optimera så att själva klickpriset ändå blir så lågt som möjligt.

    #118831
    Sylvia
    Medlem

    Jag skickar en del till Danmark men frakten blir ganska dyr. Det är inte en marknad jag satsar på just nu innan jag har översatt sidan till danska men det är definitivt något jag vill göra lite längre fram.

    #116942
    Sylvia
    Medlem

    Jag har skrivit en nybörjarguide om Adwords som kanske kan vara till hjälp. Du kan ju skippa inledningen som beskriver vad Adwords är och hur det funkar och gå direkt till avsnitten som handlar om hur man ska lägga upp sin kampanj. Den är gratis och kan laddas ner här: Adwords-guiden | AdWordsBloggen.se

    #115883
    Sylvia
    Medlem

    Det ÄR viktigt att välja rätt plattform ur SEO-synvinkel. Jag har flera kunder som tyvärr har valt fel. Välj inget som har frames (ramar). Fråga också leverantören hur mycket du kan anpassa sökvägarna. Dvs du vill kunna lägga upp en produkt med ett produktnamn och du vill att produktens namn/titel ska återfinnas i sökvägen, tex …/kategori/minprodukt. Du vill inte att det står typ …?id=37

    Titta på webbshopar som du tycker om och se hur deras sökvägar ser ut. Vad står det i adressraden när du går till en av produkterna?

    Mitt förslag är att du ska välja en lösning utefter vad det är du ska sälja. Är det bara en produkt eller är det många? Om det bara är en kan du snabbt göra en snygg och SEO:ad sida i WordPress (som är gratis) och sedan ta hjälp att implementera en kassa och betalningslösning.

    Om du har många olika produkter och de finns med olika attribut som tex storlekar, färger etc, då ska du leta efter en lösning som löser det problemet och dessutom har tänkt på det där med sökvägar.

    Utöver det innebär SEO en massa arbete ”utanför” systemet så att säga. Blogga och berätta om dina produkter. Samarbeta med folk och gör länkbyten.

    Sylvia

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)