Forumsvar skapade

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #106737

    Anledningen till man försöker ha sökordet på två ställen i annonsen är att dessa blir markerade i fetstil om de matchar de ord som besökaren söker på. Dvs, om någon söker på fälgar i google kommer ordet fälgar i din annons att bli i fet stil. Detta sägs öka CTR för annonsen.

    Det kan vara ett tips att försöka ha så specifika sökord som möjligt i början för att öka CTR för att i det långa loppet betala mindre per klick. Och om du har bred matchning eller fras matchning bör du tänka på att använda dig av negativa sökord så att dina annonser inte visas i samband med vissa sökningar. Exempelvis ”gratis däck” eller liknande. Du kan se vilka sökord och fraser användare söker på när de klickar på dina annonser genom att gå in i din annonsgrupp och välja visa alla i någon av Drop down menyerna.

    #106731

    Hej,
    Mitt första inlägg på Ehandel.se, så jag vill börja med att tacka för ett trevligt forum.

    Till saken…
    Jag är ingen expert på adwords så rätta gärna mig om (eller när) jar har fel.
    Det finns en hel del saker man kan, och bör, göra för att optimera sina adwords kampanjer.

    Jag vet inte vad du redan gjort men jag utgår från att du inte gjort något mer än skrivit en annons och lagt in några keywords. Det absolut första du bör göra är att mäta olika mål med dina kampanjer, det kan vara allt från att någon går med i ditt nyhetsbrev till att någon genomför ett köp. Det finns ett verktyg i Adwords för detta, Omvandlingsspårning har jag för mig att det heter.

    När du gjort detta har du bättre möjlighet att se vilka sökord/matchning/annonser som fungerar och vilka som inte gör det. Det finns givetvis en hel del andra saker att göra för att optimera sina kampanjer men jag tror detta är en viktig början.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)