Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #184004
    uFitness
    Medlem

    @lagstrom 90356 wrote:

    Vi har Specter sedan 5 år och även om systemet är ganska ok så är deras utvecklingsavdelning och kommunikation med kunderna helt uppåt väggarna. Ett affärssystem är hjärtat i en verksamhet och en av nackdelarna med ett system som Specter är att du inte kan påverka eller förändra någonting.
    Som till exempel denna veckan hade Specter bestämt sig för att införa nya fält i sin dokumentmall och gör detta utan att alls informera oss kunder. Så plötsligt bara dyker det upp nya grejer som är helt irrelevanta för våra kunder. Efter ett frustrerande supportsamtal får man meddelandet att inget ändras för enskilda kunder.

    Jag varnar, välj ett system där du i alla fall kan behålla den funktionalitet du har och inget plötsligt kommer eller kanske försvinner. Välj inte Specter, det är i jämförelse mer oflexibelt än Fortnox.

    Jag vet inte så mycket om Specter och deras förmåga att uppdatera och leverera kundspecifika önskemål, men det verkar inte vara ett problem med Pyramid. Om inte den lokala återförsäljare har tid eller kapacitet så är det bara att vända sig till nästa, så jag är övertygad om att det går att lösa det mesta om man har Pyramid. Givetvis kostar det en slant, men kan man spara tid genom en kundanpassad lösning så kan det vara värt.

    Återigen, om någon har tips på leverantörer av kopplingar mellan Textalk och Pyramid samt Pyramid och Unifaun så tar jag gärna emot dessa. :)

    #184003
    uFitness
    Medlem

    @Stefan72 90355 wrote:

    Jag har tänkt länge på att byta till pyramid och det behöver inte bli så dyrt om man är ensam användare. Är man fler och behöver många arbetsstationer springer det genast iväg.
    Fördelen med pyramid om man vill ha deras ehandel är att man får allt under samma tak, utvecklingsmöjligheterna är otroligt stora. Mest plånboken som styr. Nackdelen som jag förstått är väl en ehandel som inte är världens bästa. Men allt beror väl på vad man har för krav.

    Nu har jag inte räknat på den totala kostnaden med Pyramid, men det verkar vara överkomliga priser i jämförelse med det man får. Serviceavtal på baspaketet kostar 354 kr/månad och då ingår de vanligaste modulerna samt två användare. Motsvarande funktioner blir några hundralappar till hos Specter, men då är det en använadre samtidigt som Specter är ett enklare system.
    Pyramid är dessutom ett system som man kan växa med och min bedömning så här långt ett bättre alternativ. Det som kostar mest i vårat fall blir integrationen mellan webben och Pyramid. Jag tror dock inte att deras webbshop är ett alternativ för oss.

    Någon som vet om det finns fler leverantörer än Proclient som levererar kopplingar mellan Textalk – Pyramid och Pyramid – Unifaun?

    #183990
    uFitness
    Medlem

    Någon som har erfarenhet av Pyramid tillsammans med e-handel? :)

    #183986
    uFitness
    Medlem

    @nmn 90331 wrote:

    Man kan förstöra för sig på bra mycket roligare sätt än att köpa Visma Administration 2000, varför funderar du ens på det?

    Enda delen som funkar hyfsat (under förutsättning att du inte gör någonting avancerat alls) i Visma Administration är bokföringen och den får du redan i 500.

    Det som tillkommer i 2000 kommer du hata djupt och innerligt, allting är jättebökigt och extremt begränsat.

    Jag tyckte att det verkade som ett bra alternativ från början, men nu efter en del testande kan jag förstå vad du menar. Jag är övertygad om att det skulle fungera, men det är nog bättre att satsa på ett annat system som är mer anpassat för näthandel.

    #183973
    uFitness
    Medlem

    @Jimmy Öström 90320 wrote:

    Jag har tidigare haft både Visma och Fortnox och inget jag gillar alls. Idag kör jag med Speedledger och skrattar så mycket att jag får ont i magen pga att det är sååååå jäkla smidigt system. Deras support är exakt som jag kräver som kund, alltså i världsklass!

    Hej Jimmy, tack för ditt svar!
    Jag kan hålla med om att Speedledgers system är smidigt och enkelt att använda, men saknar en hel del funktionalitet och är mer ett traditionellt bokföringsprogram än affärssystem.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)