Forumsvar skapade

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #150006
    Yocam
    Medlem

    Jag har testat både Groupon och Letsdeal och vill verkligen informera att du läser avtalet. Säljarna lägger fram upplägget mkt taktiskt.

    Letsdeal de säger att de tar 40% i provision och 60% behåller du.
    I avtalet märker du sedan att det är 40% +moms så i slutändan tar de 50% i provision. De blandar exkl och inkl moms och har du inte koll på detta så faller man lätt i fällan.

    Ex du har en vara som du säljer i din butik för 1000kr och priset är såklart inkl moms. Lets deal säger att vi tar 40% i provision. Du tänker aha då får ni 400 och jag 600, fair enough.

    Det som sedan händer att deras provision är 40% plus moms de säljer alltså in sin provision exkl moms på ditt pris som är inkl moms. I slutändan på utbetalningen märker du att du fått mindre pengar och de behöll 50% !

    Groupon tar 50% i provision och när de skickat sin kalkyl så skriver de 50% +moms det hela slutar med att de tar 62.5% i provision.

    Ett exempel var detta. Hade en deal på 600kr
    De behöll 375kr du får 225kr.
    När jag sedan konfronterar säljare att jag inte alls behåller 50% så i deras kalkyl så tar de den inkommande momsen av dealen som är 75kr och lägger det mot din vinst. Wooola det ser nu ut som du tjänat 300kr.

    Men många vet inte att de också ska betala moms på försäljningen så det blir en utgående moms också. I detta fall kvitterar inkommande och utgående moms ut varandra och kvar har du ändå 225kr

    Jag vill informera alla att vars redo på detta om ni ska använda dem. Hur ver jag det här jo för att att jag har kört Deals via båda dessa siter och uppmärksammat deras upplägg. Jag har sedan förhandlat om provisionen så jag skulle få ut det jag villa ha från dealen. Allt som räknas i slutändan är vad du sedan har i handen.

    Fall inte för deras knepiga kalkyler och upplägg de ger dig även en kalkyl på vad du beräknas tjäna på återkommande kunder som är en siffra från det blå. Jag skulle tjäna 62000 kr extra på återkommande kunder efter min deal. Vad baserar det detta data på?

    Några procentsatser de har skrivit ner utan underlag.
    Så ni som är små företagare räkna ordentligt innan ni skriver på.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)