hej

Startsida Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel Har en idé men så många frågor

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94846
    mr_tompe
    Deltagare

    Hej

    Först vill jag börja med att tacka för en mycket bra webbplats, har hittat mycket intressent läsning här.

    Lite kort bakgrund: Jag har i dag ett ordinarie jobb på ett större tryckeri och på min fritid driver jag en blogg om mobiltelefoner. Fick en liten idé om att kanske koppla en liten nätbutik till bloggen där jag kunde sälja diverse mobil tillbehör så som skal, väskor, laddare, tillbehör mm. Och i första läget då kanske börja med tillbehör till iPhone för att sedan fylla på med fler modeller. Har inga som helst planer att kunna leva på detta (även om det vore en dröm) utan vill göra detta vid sidan av mitt ordinarie jobb för att kanske få in lite extra fickpengar till en början. Men är helt grön på allt vad det gäller eget företag, e-handel osv…

    Har ni några tips till mig och vad tror ni om min idé, kan det vara något som funkar tror ni eller ska man lägga ner drömmen helt ??

    Frågor som snurrar runt i huvudet just nu är bland annat:

    Ska man starta igång med tex Webshop – e-handel i sökmotorvänlig modern webbutik | e-butik.se som verkar vara rätt så smidigt och vad behöver man ordna med före och efter ?

    Antar att man måste starta ett eget företag för att kunna göra detta ?
    Hur funkar det med skatter och moms mm ?
    Hur hittar jag leverantörer ?
    Behöver man till en början köpa på sig ett eget lager eller kan man tex förhandla till sig så att leverantören skickar direkt till min kund ?

    Är säkert många ”dumma” frågor men är som sagt bara i startgroparna och någonstans måste man ju börja :)

    Länk till bloggen jag skriver om ovan: MobilZonen.se (den är rätt så ny startad och har än så länge bara runt 100 besökare/månad)

    #113616
    StuffBay
    Deltagare

    Hej Tompe!

    Kul att du vill in i ehandelsvärlden!

    Lite tips för en nybörjare kan du faktiskt finna i denna tråd ”En till nybörjare!” som startades för ett litet tag sedan

    Har faktiskt för mig att våra inlägg där täcker alla dina frågor och där finns bra länkar till sidor/guider för de som vill starta företag.

    Ang. med lagerhantering; det finns leverantörer som erbjuder drop shipping, alltså att de skickar direkt till kund.

    Sen är det så att den branschen du vill in i är en väldigt konkurrenskraftig bransch. Om det är för att ha roligt så kan du ge det ett försök, men tänk igenom en bra affärsidé och tro på den!

    Man vet aldrig, det är inte så att det är omöjligt att slå igenom.

    Lycka till hur du än gör!

    #113618
    Parvelito
    Deltagare

    Jag tycker att man skall tänka sig för några gånger innan man drar igång ett företag med inställningen att det skall vara en fritidssysselsättning. Jag är övertygad om att de allra flesta fritidsföretagare ger bort en oproportionerligt stor del av sitt liv till en alldeles för låg timpenning.

    Om om man ändå väljer att starta ett företag så skulle jag verkligen rekommendera att hitta en nisch där man är ganska ensam och fyller upp ett stort behov, men där marknaden kanske inte är tillräckligt stor för att det skall gå att leva på det. Då riskerar du i vart fall inte att bli regelrätt bortkonkurrerad av aktörer som ser lite mer seriöst på verksamheten, du har lättare att ta betalt och om intresset för dina produkter växer så ligger du bra till för att kunna leva på verksamheten en dag.

    #113633
    Mony
    Deltagare

    För mig gäller det att känna passion för sin idé, vare sig det ska vara deltid- eller heltidssyssla.

    Läs mer på: Starta Eget – Inspiration, idéer och kreativitet.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.